Петровданска петиција (видео)

Sasa KasalovicПредседништво Републике Србије

Председнику Владе Републике Србије

Председнику Народне Скупштине Републике Србије

ПЕТРОВДАНСКА ПЕТИЦИЈА

Срба на Косову и Метохији за поништење велеиздајничких споразума Борислава Стефановића и Едите Тахири.

Ми, доле потписани, држављани Републике Србије тражимо од председника Републике Србије, Владе Републике Србије и Народне Скупштине Републике Србије да под хитно поништи свих седам штетних и антисрпских споразума које је постигао Борислав Стефановић са Едитом Тахири супротно Уставу Републике Србије и свим позитивним начелима државе Србије и српског народа. У супротном угасиће се све српске институције као и сама држава Србија у овом делу Старе Србије. Што је очигледно била и намера поменутих индивидуа.

Захтевамо да се заштити уставни поредак и закони наше државе Србије и самим тим обезбедили слободан и миран живот нас лојалних грађана ове државе.

Истичемо да су свих седам до сад постигнутих споразума нанели огромну штету српском народу и српској држави. Борислав Стефановић је у име режима Мирка Цветковића и Бориса Тадића без одобрења Народне Скупштине Републике Србије и Савета Безбедности Генералне Скупштине Уједињених нација и у супротности са вољом српског народа на Косову и Метохији потписао следеће споразуме:

– Споразум о слободи кретања

– Споразум о матичним књигама

– Споразум о катастарској евиденцији

– Договорени закључци у вези са граничном линијом

– Споразум о прихватању универзитетских диплома

– Споразум о царинском печату

– Договор о регионалном представљању и сарадњи

Овим такозваним споразумима Борислав Стефановић је Србима на Косову и Метохији одузето документа Републике Србије (личне карте, возачке и саобраћајне дозволе, здравствене књижице…). Шиптарским терористима је легализовао њихова документа и омогућио им кретање по целој територији Републике Србије, такође је успоставио границу на административној линији између централне Србије и Косова и Метохије, прихватајући и шиптарску царину, пограничну полицију и ознаке шиптарске квази државе. На крају је легализовао и нелегалне и нелегитимне дипломе шиптарских квази институција и омогућио међународно представљање шиптарских сепаратиста и терориста. С тога овом петицијом желимо да ставимо до знања српској држави штетност постигнутих такозваних споразума и договора са шиптарским квази институцијама.

 

Петиција предата Председнику Народне С.

са 28000 потписа

предао Саша Касаловић
 

У Косовској Митровици Н.П. Отаџбина

На Петровдан 2012. године ДССС „Шчербина“

Удружење „Стара Србија“

У наставку погледајте видео снимак саопштења за јавност представника „Срби на окуп“ поводом Петровданске петиције

{youtube}-fUY3xXmq1Y{/youtube}