Ко је пуцао на возило КПС-а?

???????????????????????????????

У оружаном нападу на возило КПС-а који се прексиноћ догодио код села Бање у општини Зубин Поток теже је рањен полицајац Оливер Кузмановић (40), а лакше повреде задобиле су његове колеге Живко Ивковић и Радојка Милић.

Кузмановић, коме су меци прошли кроз грудни кош и стомак, повредивши му ребра и унутрашње органе, збринут је у косовскомитровачкој болници. Ивковић је пуштен је на кућно лечење док је полицајка Радојка Милић добила мање огреботине. У возилу су били припадници Косовске пограничне полиције која је под директном контролом Приштине. Нападач је вероватно био сакривен у шумарку поред пута, а на возило је пуцао из аутоматског оружја.

У Зубином Потоку се спекулише о разлозима за напад на полицајце КПС-а. По једној верзији, напад је дело Албанаца, убачених са других делова Косова, који су знали да је у возилу троје Срба и којима је био циљ да унесу немир на северу, а за напад оптуже локалне Србе.

Последњих месеци Погранична полиција КПС-а, коју су углавном чинили Албанци и која делује независно од КПС-а на северу, изазвала је много инцидената у општини Зубин Поток, па је било више блокада путева и захтева да се не појављују на северу Косова. Зато се помиње могућност да је у возило, не знајући ко је у њему, пуцао неки револтирани Србин. Могуће је и да се радило о нерашчишћеним шверцерским односима.

Неки приштински медији тврде да иза напада стоји Слободан Соврлић који је недавно, након што је био ухапшен, побегао из полицијске станице у Зубином Потоку. Пуцњава је наводно била његова „порука“ припадницима КПС-а са других делова Косова да га „не траже“ и да се клоне општине Зубин Поток.

Д. Н. Петровић – Вести