Вучић: Србија до 2017. или 2018. неће признати независност Косова

vucic izdajnik

БЕОГРАД, 1. априла 2014. – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је да Србији нико до сада није поставио признање независности Косова као услов за чланство у ЕУ и навео да је то питање у овом тренутку немогуће питање за Србију.

„Ја не могу да говорим о томе шта би било кад би било“, рекао је Вучић за Дојче веле одговарајући на питање да ли ће у једном тренутку признати независност Косова ако је то услов за учлањење у ЕУ.

Он је навео да до 2017. или 2018. године сигурно нико неће да поставља то питање јер знају да је то за Србију немогуће питање у овом тренутку и да је то ствар о којој не може да се разговара.

Додао је да ће вероватно после следећих избора 2017. или 2018. године неко други бити на власти у Србији.

„Али, мислим да нико ни тада неће пристати да прихвати формално независно Косово. Ми схватамо реалност и знамо да у Глоговцу, Србици или у Пећи, сем Гораждевца, нема Срба, ми не можемо да пободемо српску заставу. Ми живимо у реалности, али и Албанци треба да сагледају реалност на северу Косова и у неким другим деловима. Али због тога смо ту да разговарамо, и због тога разговарамо“, казао је Вучић.

Бета