Амерички конгрес: Помоћ Украјини од милијарду долара и санкције против Русије

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ВАШИНГТОН – Амерички Конгрес усвојио је закон о милијарду долара помоћи Украјини, који обухвата и санкције против Русије због анексије Крима.

Представнички дом америчког Конгреса је закон, који је Сенат одобрио прошле недеље, усвојио са 378 гласова „за” и 38 „против”.

Закон ће сада бити прослеђен америчком председнику Бараку Обами на потпис, пренеле су агенције.

„Амерички Конгрес и Сенат заједнички подржавају украјински народ”, изјавио је после гласања председавајући Представничког дома, републиканац Џон Бенер.

Обама је поздравио усвајање закона који ће омогућити Украјини да предузме „кораке неопходне за обнову економске стабилности и напредак”, рекао је портпарол Беле куће Џеј Карни.

Танјуг