Демократија је постала фашистичка диктатура

kapitalizam

Свет у коме данас живимо далеко је од оног о којем смо сањали, од људских вредности и идеала које смо научили и у које смо веровали. Толико је далеко да се човек мора запитати како је целокупно човечанство после хиљада година цивилизације и научног, технолошког и културног напретка дошло до стања безизлазног ‘ропства’?

Да ли је могуће да су сви народи такве овце које и служе само за шишање или су криви они који су их водили, а налазе се на платним списковима светске елите моћника.

Капитализам је еволуирао у незасито чудовиште које прети да уништи свет какав данас познајемо и успостави нова правила игре, нови светски поредак који значи озбиљну претњу основним људским правима и слободама сваког појединца. Ова звер је толико моћна да се више не боји да изађе на светло дана и питање је да ли је могуће борити се против ње и спречити неизбежно. Не ради се ни о каквом фантастичном, митском створењу већ о “обичним” људма који су једноставно, толико богати и моћни да могу да кроје светску политику и економију по свом нахођењу….…

bar kod resetke

Светска банкарска елита данас господари светом. Нема државе, нема човека на планети, нема компаније која њима не дугује новац. У октобру 1991. дуг СФРЈ износио је 16 милијарди долара, а јула 2009.. године државе које су чиниле СФРЈ дуговале су невероватних 184,98 милијарди долара. Подсетимо се да је тадашњи потпредседник Савезне владе ДОС-а, професор политичке економије Мирољуб Лабус, ноншалантно потписао да СР Југославија прихвата да плати све редовне, затезне и казнене камате ММФ-у,  СБ-у и осталим повериоцима иако је сам ММФ блокирао плаћање камата за време грађанског рата.  Лабус је тада потписао и да се СР Југославија одриче свих камата на блокирана средства у страним банкама, која ни до данас нису враћена, а реч је о суми од 1,7 милијарди долара. На тај начин је само овим потписом Лабус оштетио и опљачкао државу за 8,6 милијарди долара. Млађан Динкић,гробар српске привреде, а посебно српских банака обавио огроман посао у Србији за интернационалну банкарску елиту, када је улетео у „Народну банку“ 5. октобра 2000. године, па потом растурио четири развојне банке:  „Југобанку“, „Београдску банку“, „Инвестбанку“ и „Беобанку“, а с њима и Службу друштвеног књиговодства (СДК), поред које не бисмо имали Пајтићеве војвођанске банкарске лопурде.  (Магацин напомена: О овоме смо већ писали у тексту „Како су домаћи економисти са ММФ бацили Србију у економски амбис„)

Наиме, у здравим државама комерцијалне банке следе национални интерес и новац користе како би подстакле производњу у земљи.Националне банке се тако и саме развијају, у складу са националном економијом. Систем олигархијских банака дивљег капиталистичког либерализма ради супротно томе, односно тако што се његова банкарска мрежа користи за исисавање развојног капитала из националних економија. Зато су велике српске банке прве ликвидиране после окупације Србије коју је извршила Сорошева „демократија“.

Први пут у историји домаћа власт сасвим легитимно и легално, на основи властите економске издаје, врши геноцид, уништење властитог народа. То је изузетна иновација глобализма којој нема примера у историји. Петооктобарски преврат је означио почетак новог историјског раздобља, у којем је Србија материјално осакаћена скоро онолико колико ју је осакатио „Милосрдни анђео“, а које ће бити упамћено као евроманијаштво (Магацин напомена: Више на тему где смо данас у односу на петооктобарску „револуцију“ у тексту „Није „овима“ после 5. октобра сметао Слоба, већ им је сметало што они нису Слоба). После промена у октобру 2000. године, ново прозападно руководство је грађанима обећало бољи стандард и радна места. У том циљу су покренули приватизацију државних предузећа како би привукли стране инвестиције.

radnici strajkМеђутим, Агенција за приватизацију није осигурала да купац не избаци раднике на улицу када отуђи неку фирму, а спорни Закон о приватизацији је купцу дао за право да не обелодани свој идентитет или власничку структуру своје компаније. Тако се у стотинама српских приватизација страни купац само формално појављивао, а заправо је иза њега стајао домаћи бизнисмен.

Моћан и близак с властима, користио је офшор компанију како би преузео имовину неког српског предузећа, њену вредност пребацио у иностранство, а раднике истерао на улицу. Млађан Динкић био је једна од кључних фигура у политичком врху Србије, који је највише допринео пропасти српске економије и пљачки огромних размера, чији се тачан износ, вероватно, никада неће моћи тачно утврдити. Из Србије је, у последњих тринаест година изнето најмање 51 милијарда евра,преко рачуна, и око 20 милијарди у кешу, дипломатском поштом и тајним каналима!

Америчке истражне финансијске службе и полиције европских земаља знају сваки рачун, и где је завршила свака пара, коју су политички олигарси Србије изнели у иностранство. Еј, 51. милијарда евра. И ником ништа! Опљачкана добара која су у поседу брачног пара Драшковић, империје Бориса Тадића, Миодрага Ракића, Чедомира Јовановића, Зорана Ђинђића, Млађана Динкића и других изрода, може се означити милијардама евра! Ако је претходни цар (Борис Тадић) био го а његова влада препуна лопова и превараната, лоше замаскирана иза економских и политичких реформи, садашња владавина Николића и Вучића најобичнија је фарса и представља наставак “демократских метода” предходне власти. СНС странка је смишљена као привремени пројекат, кукавичје јаје и политички провизоријум, подметнут искључиво са циљем да привремено обави пар прљавих послова (да преда Косово и за то време очува тековине демократске пљачке). Ко тако безочно превари своје бираче, ко тако лако откине Космет, ко тако може да гледа народ у очи и да га лаже, не обећава ништа осим нове преваре. Кад имаш овакву политику и лидере не требају ти непријатељи… Боже, спаси Србију од ових лудака.. …

Постоје два начина да се укине демократија и суверенитет у једној држави, први је када један диктатор силом узме власт, а други је када се власт државе пренесе на неку страну и нелегалну организацију као што је рецимо Европска заједница или боље рећи Четврти Рајх. Европска унија није парламентарна демократија , него неолиберална федерална диктатура корпоративних интереса . Неолиберални капитализам са својом политиком и идеологијом искључиво оплођује капитал на страни привилеговане богате мањине насупрот све сиромашније већине.

Што се тиче радника , ЕУ није створена зато да би радницима било боље , него зато да им се наметне ропски систем у којем ц́е намицати големе профите мултинационалним корпорацијама. Лаж је да је Европска унија демократска заједница земаља. Сва власт је у рукама неизабраних моћника, европских комесара. Европске функционере нико никада није изабрао. Они су намештени што значи апсолутно нелегални по било ком уставу. Народ се више не пита ни за шта. Где је ту владавина права и правна држава коју тако лако преваљују преко усана? ЕУ има владу, парламент, председника, суд, валуту, заставу, химну, а састоји се од држава-чланица… Па што је то, побогу, него савезна држава?!

eu-fascismУласком у ЕУ се губи атрибут самосталне државе и постаје једна од мањих провинција унутар огромне мултинационалне државе..…

Садашња власт у Србији као и претходна заговара улазак у ЕУ,јер само они имају интерес да гурну Србију у још дубље ропство, и да се заједно са лажном опозицијом бесконачно одржава на властиНарод се заноси наводним разликама између Ђинђића и Коштунице, Тадића и Николића… не примећује да су сви они спроводили и спроводе идентичну економску политику која нас је и довела довде где смо сада – до руба провалије. Сви они имају истог газду – прије је то била комунитичка партија, а данас је Европка унија,НАТО……

Нећемо више да слушамо корумпиране чиновнике пропале бриселске администрације, који краду, према једном објављеном истраживању, тоалет папир из зграде парламента, чији високи чиновници имају плате и до 50.000 евра месечно, да би се гребали од авиокомпанија за попусте на приватним путовањима, да би о трошку европских пореских обвезника плаћали проститутке, куповали вина од неколико хиљада евра и учествовали у банкарским аферама, узимајући провизије и капом и шаком, конзумирајући наркотике у згради парламента, према узетим узорцима из тоалета, док нама набијају на главу јармове некаквих кандидатура, предлога кандидатура, чланстава и статуса, као да смо ми сви малоумни, као да смо ретардирани, као да смо пали са банане и ништа не знамо, као да никада нисмо били у Европи, као да смо болиди и дијаболе, примитивци које треба цивилизовати, покорити, тући и довести у ред.

Како се стварају нове економске колоније?

dzon perkins

Џон Перкинс, који је са 26 година био регрутован од стране Националне сигурносне агенције Сједињених држава, написао је књигу „Исповест економског убице“ у којој описује свој посао економског убице земаља које се желе поробити, уништити и опљачкати. Џон Перкинс пише да је његов главни задатак био да убеди земљу-жртву да узме велике кредите од ММФ-а и Светске банке при чему новац не би одлазио у привреду те земље, већ на велике инфраструктурне пројекте и великим корпорацијама, тако да би корист од кредита имале само фамилије које су власници корпорација, а грађани би били доведени до пауперизације и просјачког штапа. Више о овим подмуклим операцијама прочитајте у „John Perkins, плаћени економски убица„.

Који ред? Какав ред? Нема никаквог реда данас у остарелој и склеротичној Европи, где бриселске бирократе воде државе у банкрот и где грађани излазе на улице јер не могу више да издрже, не могу више да живе под тортуром отуђене бриселске бирократије и њених политичких сатрапа у сопственим државама. Ти хоштаплери који нас уче шта је то демократија, шта је добро, а што је зло, до јуче су сијали смрт широм света. Истребили су целе цивилизације.…..

Глобализација је колонизација без испаљеног метка. Светска штампа пренела је извештај британске невладине организације “Оксфам” да 85 најбогатијих људи на свету поседује исто имовине колико и половина човечанства (3,5 милијарди људи) !!!

Извор: the Balkans Chronicles – Магацин.орг