Ово више не може да буде чак ни првоаприлска шала – „Преговори у Бриселу се прекидају, у току консултације о слању српских снага на КиМ!?“

aleksandar-vucic-1353163259-228900

– Проблем је у томе што Приштина, Брисел и Вашингтон Косово виде као независну државу, а српске институције као нелегалне односно паралелне. А то значи да из њиховог угла гледано, они имају право да покушају и њихово физичко укидање. Стога смо одлучили да  превентивно делујемо како би заштитили тамошњи српски, али и лојални албански живаљ, тако што ће на север КиМ бити упућено 1000 припадника српске жандамерије – рекао је Вучић.

На питање како мисли да се супростави снагама НАТО пакта Вучић је одговорио да Србија очекује да ће међународне снаге остати неутралне и да се неће понашати као савезник Албанске стране и изразио наду да ће у даљем току преговора под окриљем Савета безбедности УН бити пронађено компромисно и обострано прихватљиво решење.

-Уосталом, ни 1941. и 1999. нисмо размиљали о сили коју поседујемо, већ о карактеру борбе… Како бисмо се ослободили Немаца или победили НАТО да смо размишљали о томе ко има јачу војску? Јача војска је она која победи на крају, а не она која изгледа да је јача на самом почетку – закључио је Вучић.

Ивица Дачић: Србија ни директно ни индиректно неће прихватити независност Косова

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да је државни врх одлуку о прекиду преговора са Приштином донео „тешка срца, али једногласно“ и додао да другог излаза, нажалост, није било.

– Верујте ми, бар сам ја био у свакој причи. Ратовао сам против НАТО, а сад потписујем све што ми се каже, од коалиционог споразума до укидања паралелних институција на Косову, и увек испадне лоше. Једино што још нисам никада покушао јесте да останем доследан у нечему, па остаје да видимо шта се дешава кад се то уради – рекао је Дачић и још једном нагласио да Србија ни на који начин, ни директно ни индиректно, неће прихватити независност Косова.

(НСПМ-Агенције)

 

Поштовани читаоци и коментатори,

као што је већина вас и увидела, овде је у питању била само првоаприлска шала. Али сматрамо да су реакције, како оних који су је прозрели, тaко и оних који су у први мах поверовали да би могла да буде истинита, озбиљне и више него индикативне.

Што рече један од коментатора „ово је априлили-шала у априлили-држави“. Захваљујемо онима који су нас похвалили, извињавамо се онима које смо наљутили.

У сваком случају, можете се поуздати у нашу хронику, макар до следећег 1. априла. 🙂

НСПМ web

Први потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је да је касно синоћ на вандредном састанку државног врха одлучено да се преговори у Бриселу прекину, јер је понуђени споразум са Приштином неприхватљив и понижавајући, а у међувремену из Брисела није стигао никакав нови предлог.