Тирана и Приштина потписали меморандум о енергетском тржишту

kosovo albanija

Албански министар за енергетику и индустрију Дамиан Ђикнури и ткзв. косовски министар за економски развој Фадиљ Исмајли потписали су данас меморандум о сарадњи између Тиране и Приштине

Албански министар за енергетику и индустрију Дамиан Ђикнури и ткзв. косовски министар за економски развој Фадиљ Исмајли потписали су данас меморандум о сарадњи између Тиране и Приштине, с циљем да створе заједничко енергетско тржиште.

Меморандумом, потписаним у Тирани, предвиђа се изградња далековода који би повезивао две области, напона од 400 кW, уз подршку Немачке развојне банке КфW, пренела је агенција АТА.

Ђикнури је на конференцији за новинаре рекао да је уверен да ће укључење у заједничко енергетско тржиште допринети бољем снабдевању електричном енергијом, стабилизовању цена и већим могућностима за приватне инвестиције за обе стране.

Исмајли је оценио да ће са завршетком изградње далековода „бити окончан и рад на креирању заједничког тржишта“ и најавио успостављање заједничког телекомуникационог тржишта.

Танјуг – Срби на окуп