Њихова Светости,

Patrijarh Irinej 1Не могу Вас ословити са „Ваша Светости“, пошто изгледа да нисте више свој, него њихов., јер више заступате интересе римо-католика и Хрвата, него Српске Православне Цркве и Српског народа.

Паметније је да се повучете са трона док још можда имате могућности за повратак себи и Христу и Православљу.

Надам се да ће Вам се разбистрити да почнете опет да мислите по Српски и по Православној логици и духу-кад не будете више патријарх.

За ове 2 и по године толико сте јавних грехова по питању вере и нације изговорили и учинили, да једино повлачење у велику схиму, и напуштање трона патријаршијског, покајање, исповедање и покајне молитве, могу спрати ове грехе.

Само ређате грешку за грешком- СА Сабор, Беч, синагога, Загреб, ХТВ, разне изјаве…

У Бечу сте учествовали у римо-католичкој процесији и изјавили да ми Православни немамо пуноћу па да треба да се надоградимо, ваљда мислите на папу. То је њихова логика, они тако мисле.

У Нишу сте започели градњу храма, у који желите да позовете јеретика, и да му одате част као да је равноправан са Православним епископима, па чак и изнад. Ви га називате „личношћу“, „важном“, корисном, по Вама, за Српски народ, државу и Цркву- човека, који је сав у демонском духу, са огромним гресима, и са највећим грехом да тражи да му се клањају као божанству непогрешивом, поклоњење, које једино доликује да чинимо Богу.

Он може само да се назове анти-личност, јер у себи има све оно што не треба да има личност, све супротно од Личности Христа.

Христос је Смирен, а папа је горд.

Христос је са Богом Оцем и Духом Светим, а папа је са демонским духом.

Христос је служио другима, а папа тражи да га апсолутно слушају, и да му служе.

Христос је ишао на магарету и пешке, а папу возе у блиндираним колима, и носе на носилима као идола.

Христос је опрао ноге ученицима, а папа очекује да је он изнад свих, и да сви њему служе, да влада над свима.

Христос је Истина, а папа је лаж, обмана, јерес.

Христос је дао истините каноне, догмате, а папа своје буле и енциклике , у којима шири јерес, лажна учења.

Христос даје духа покајања, а папа држи људе у демонском непокајању и погрешним учењима, у обмани јеретичког учења, од кога је одступила сила Божија.

Христос је рођен у пећини, живео скромно, ходио пешке, а папа живи у огромним палатама , окружен хиљадама слугу и гардиста, Језуита, који су се заклели да са слушају више него Бога, чува злато у Ватиканској банци од побијених Срба у Јасеновцу и

другде .

Христос даје слободу да човек бира између добра и зла, а папа захтева слепу послушност .

Христос даје добро, и учи људе добру….Христос позива на покајање и очишћење душе кроз подвиг, а папа тражи паре да би „разрешио“ он, а не Бог, људе од греха.

Христос је установио Своју Цркву, и дао Своје Учење Апостолима а они Епископима, Светитељима, а папа је засновао своја лажна учења на гордости, непокајанству, властољубљу, среброљубљу и сили.

Христос није трску стучену сломио, а папа позива на убијање, ратове, бомбардовање,и то из потаје благосиља.

Христос је са Богом Оцем и Духом Светим, а папа је са легеоном демона, које преноси и својим поклоницима.

Христос је Светлост и Топлота и Љубав, а папа је мрак, хладноћа и злоба.

Христос је Безазлен, а папа је лукав.

Имало би још пуно тога….

Ви, њихова „Светости“, кажете да би било корисно за Српску државу и Цркву да папа дође у Ниш, да разговарате и да се уједините. Да ли сте Ви свесни шта причате ?

Да ли сте толико опијени нечијим духом да не видите шта су њихове намере?

Да ли је могуће да Ви, као духовна личност, не видите оно што цео Српски народ види- да Римо-католици желе убрзаним кораком да поунијате Православне, а зарад доласка антихриста- да припреме једну „цркву“ на целом свету од свих могућих вера , па зато позивају на скупове у Асизију и сличне, где су заједно и муфтије, и Далај- Ламе, и шамани, и протестанти, и Римо- католици, па и у тој папазјанији дизниледског типа или холивудског типа ( још само да запевају сви заједно као у филму „Коса“, или нешто од „Битлса“…) нажалост и поједини Православни.

Зар не видите да они хоће да натерају Православне да се поклоне непокајаном папи, и да га признају као равноправног са Православним епископима, иако није. Нити је епископ, нити је равноправан , нити је Православан. Нити је у покајању. Па још желе да натерају Православне да учине њему част да га признају као првог испред свих Православних. Како то може- сем код људи који више не мисле по Духу Светом, и не мисле Православно, и немају у себи духа Православног, Духа Светог?

Каква корист може доћи од разговора са непокајаним јеретиком, који има тенденцију да влада целим светом, кад и свако дете зна да у малим Црквеним календарима пише да јеретичке књиге не треба читати, кад у Светом Писму пише „ да се човека јеретика треба клонити“, кад Свети Оци пишу да треба избегавати разговоре са непокајаним јеретицима и секташима?

Њихова „Светости“, Ви причате као обичан мирски човек који не зна каноне, ни учење Православне Цркве. Па чак не причате ни као обичан мирјанин, Србин, јер Срби неће папу , ни његов долазак, нити поунијаћење.

Камо Ваше заклетве на хиротонији, којима сте се заклели пред Богом и људима да ћете чувати чистоту вере и каноне Цркве,од Светих Апостола и Отаца нам предате?

Ви мислите римокатоличком логиком, хоминизираном, или можда комунистичком- интернационалном, али без Божје Истине.

Где Вам је Дух Истине?

Дух Истине вапије из верника СПЦ: Шта урадисте ? Шта говорите? Јесте ли свесни?

Ви кажете да мислите да нема наде да се Вл.Артемије покаје, а проблеми ће се решити АКО СЕ ВИ ПОКАЈЕТЕ, и сви они који су учествовали у дешавању у вези Епархије Рашко-Призренске, и који су се договорили са Западним политичарима да смакну „некооперативног епископа Артемија“ и поставе „ млађег и кооперативнијег са Западом“.

Да ли сте свесни да сте добрим делом Ви лично крив, заједно са другима, за Косово? Јер сте уклонили онога који задржава зло на КиМ-и, а задржавао га је доследним чувањемПравославне вере и Српства, и не чињењем уступака Западу на штету Српског народа.

Зар можете тако слепо упирати прст у њега, и не видети своје грехе? Да ли Вам је савест толико успавана?

Да ли мислите да ће Вам папа дати опроштајницу грехова, па нећете ићи у Пакао, кад тако из изјаве у изјаву саблажњавате народ својим неправославним и непатриотским ставовима.

Како можете да окривите страдалне избеглице да ће физички напасти папу, да неће бити зато безбедан, а Вама, као, њега жао.

Кажете у Загребу да би Ви лако примили папу и служили са њим ако би била прилика, „него да не можете од тамо неких зилота у Србији, да би се они побунили“.

Јесте ли Ви свесни да Ви свесно, јавно, и отворена лица проповедате заједницу са јеретицима као прихватљиву, чиме целу Цркву и свој слободарски и Божији народ хоћете да гурнете у јерес и понижење. Је л’ Вам џабе Свети Сава написао: „Срби- народ Божији, а не папин.“?

Хоћете све да угодите јеретицима, да одустанете од канона своје вере, а тиме и од Духа Светог, да би угодили непокајаним обмањивачима.

И при томе свему још мислите да сте Православни Српски Патријарх.

Из Вас више не говори Дух Свети . Страшно!

Ви причате као човек атеиста, који није учио Православну теологију, и као на пијаци- хоћете нагодбу са католицима, који потпуно свесно знају шта раде.

Ви чак зовете папу „епископом Римским“, и правите при том значајну станку, као да хоћете сам себи да потврдите то мишљење,и велико уважавање папе. Чак кажете да је он„личност…важна“ (како можете тако демонизираног човека, који толико зла наноси, и носи у себи,назвати личношћу!!!?), и стављате га у исту раван са Православним епископима, практично га тиме признајете за епископа кад тако кажете.

Не зовете га поглаваром друге „цркве“, него му дајете ознаку као да је један од Православних епископа, ШТО ОН НИЈЕ, као да се покајао и одбацио јереси, ШТО ОН НИЈЕ, као да је присаједињен Православној Цркви, ШТО ОН НИЈЕ. Ви признасте јавно тада тим речима да прихватате седиште у Риму као да је део наше Цркве, А НИЈЕ. Ви уврстисте њега у нашу Цркву иако он ни трунке покајања не показа, нити одбаци јереси.

На основу чега то радите? Православна Црква није ваша приватна фирма. Ви сте ту да сведочите Христа, оно што је Он говорио и чему је Он учио Своје следбенике.

ВИ НЕМАТЕ ПРАВА ДА СПЦ ПРЕДАТЕ У РУКЕ РИМОКАТОЛИКА:

Папу уважавате за епископа Римског (као да је Православан), са свим његовим гресима и јересима, а Вл. Артемија зовете монахом, и одричете му епископство.

Што се не покажете јунак па РАШЧИНИТЕ Римског папу? Да обзнаните преко свих средстава информисања да је он јеретик, да не треба ићи за њим, да тамо нема благодати? Ако желите уједињење свих Хришћана онда једино можете тако, да Римокатолици одбаце папу и све јереси и присаједине се Православној Цркве. А до тога не може доћи кад им и ВИ потрђујете јереси и обмане, и остављате их и ушушкавате у лажима и лажном веровању и мишљењу. То није љубав! Ако говорите о љубави према непријатељима, онда је покажите тиме што ће те их отрезнити од обмане.

Ставите као тему за 8. Васељенски Сабор- позивање на покајање Римског папе и свих његових свештеника, бискупа и верника, или рашчињење, и изопштење из Хришћанске Цркве, уколико не пристане.

Кад сте „храбри“ да то урадите Вл.Артемију, урадите то тамо где треба и где ће бити корисно за све.

Ви хоћете да се Вл.Артемије покаје зато што није послушан Западу, зато што неће јеретичку логику, неће екуменизам, неће учешће СПЦ у Светском Савету „цркава“, зато што неће да му Муслимани граде Православне цркве, које су само пар година пре тога срушили, неће да даје лажну слику о тобожњем „блаженом“ суживоту Срба и Албанацана КиМ-и.

Значи, Ви хоћете да се он покаје за врлине у одбрани Српства и Православља, и да уђе у исте грехе и компромисе са западом у које сте Ви ушли.

Ко ту треба да се покаје? Реците право.

Ви хоћете да се он покаје што је Православан, и што се држи учења Православне Цркве?

Значи, он , по Вама, треба да одбаци Православне ставове да би био са Вама и Вама пожељан.

Да ли схватате да сте Ви, и они који мисле као Ви , узурпирали СПЦ за потребе и рачуне Римо-католика, и да све више радите на њихову воденицу да окренете точак Православља, али , ето, има један камен, који Вам је запео за тај точак, па не да да се он окреће баш тако како би Ви хтели. Не да да Ви самељете пшеницу душа Српског народа да би то брашно поклонили Римо-католицима.

Тај камен- погађате ко је- је Вл. Артемије.

Уредништво „Срби на окуп“