СДС: Додик или нек спроведе референдум о самосталности РС или нек престане са лажима

logo sds 1

Бањалука – Српска демократска странка позвала је данас председника Републике Српске Милорада Додика да одмах распише референдум о самосталности РС, као што је то обећавао од 2006. до данас, уочи сваких избора, а да ће СДС подржати такву његову одлуку.

„СДС ће дати подршку таквој одлуци. У супротном, биће јасно да је реч о лажном патриотизму усмереном на још једну превару гласача с циљем прикривања пљачке и катастрофалног стања у Републици Српској“, саопштено је данас из СДС-а.

СДС сматра да би Додик требало да објасни шта је у последњх осам година, откако је на власти у РС, урадио на обећањима о самосталности РС, пред сваке изборе.

„Од кога је добио гаранције да ће та самосталност бити призната и ко ће после тога осигурати безбедност самосталној Републици Српској“, наводи се у саопштењу.

СДС даље констатује да „јавност треба да зна да ли су лобисти, који се дебело плаћају новцем грађана, обезбедили да се добије подршка међународне заједнице за ту иницијативу“.

„Можда Додик има гаранције (лидера СНС Александра) Вучића или (председника Русије Владимира) Путина да ће као на Криму војна сила бити гарант спровођења таквог референдума. Зато га ми позивамо да одмах проведе референдум или да престане са недостојним лажима“, истиче се у саопштењу.

СДС тврди да је истина другачија и да док је Милорад Додик на власти „неће бити ни покушаја да оно што обећава и уради“.

„То зна и међународна заједница и зато његове вербалне изјаве никада нису ни биле санкционисане. Они знају да Додик прича оно што не мисли да уради, а да СДС ради оно што што не мора ни да каже, уколико је у интересу РС“, стоји у саопштењу.

Бета