САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА „СРБИ НА ОКУП!“ ПОВОДОМ ЗАБРАНЕ (СПРЕЧАВАЊА) ВИДОВДАНСКЕ ЛИТИЈЕ

Vidovdanska LitijaОвим текстом покушаћемо да се обратимо српској јавности која тавори у медијском мраку и чија се свест полако крчка по рецепту новог светског поретка за кување жаба¹.

Наиме дана 27.06.2011. године, уочи Видовдана, у престоном граду Београду, биле су заказане две шетње, два скупа у покрету, две литије. Једну су заказале и одржале невладине организације² Лабрис, Жене у црном, Квирија и Београд Прајд³. Другу је заказало али није успело и да одржи Удружење грађана „Срби на окуп!“. Прва манифестација заказана и организована од наведених удружења а коју закон препознаје као скуп у покрету одржана је у центру Београда без медијске најаве али уз обезбеђење полиције.

Скуп се окупио на Тргу републике одакле је прошетао износећи своју поруку да људи хомосексуалци имају иста права као и остали грађани Републике Србије. Друга манифестација коју закон исто препознаје као скуп у покрету требало је да се такође окупи на Тргу републике и да одатле крене у литију ка Барајеву до манастира Св. Јустина Ћелијског. Ова литија требало је да буде део прославе српског црквено-народног празника Видовдана. Ни овај други скуп није имао медијску најаву. Међутим полиција Републике Србије спречила је да се ова манифестација одржи на предвиђени начин. Иако пријављена у складу са законом, још 14.06.2012. године, полиција је сазивачу скупа, на дан одржавања, усмено пренела да ће спречити кретање у шетњу/литију, јер је полиција проценила да би безбедност учесника била угрожена. Е сад на страну што је полиција спречила а не забранила литију⁴, на страну и то што су тиме повређена основна права и слободе зајемчени Уставом РС, овде је највећу горчину оставило то што је српска полиција (која је оставила бројне колеге на КиМ у борби за очување ове српске покрајне) спречила једину организовану јавну прославу српског националног празника Видовдана.

У дану када се прославља Видовдан и када су се срби са разних страна српских земаља окупили у престоном граду да прославе свој највећи национални празник, српска полиција даје пример својим колегама из тзв. Републике Косово како се спречава прослава српског празника⁵. Једно је сигурно да ће се ових дана у Приштини одржати манифестација хомосексуалаца, јер не треба бити видовит па закључити да смо и у томе добар пример за „племена с југа“. Овај лонац новог светског поретка топи све разлике међу народима па тако дојучерашњи непријатељи поучавају једни друге како се промовише хомосексуализам а како се затире православље. Јер не заборавимо да су српска и тзв. Косовска полиција и текако лепо сарађивале приликом избацивања православног епископа Артемија са КиМ као и православног монаштва. Не треба заборавити да тада 2010. године није било душебрижног Борка Стефановића да се згрози над дивљањем јединице РОСУ тзв. косовске полиције која је избацила владику и његово монаштво из манастира на КиМ и депортовала их до административне линије где их је координисано предала српској полицији која их је спровела ван територије епархије рашко-призренске. Све без закона, све без суда, све у беспрекорној координацији и синфонији са Синодом СПЦ.

Али вратимо се догађајима од 27.06.2012. године. Полиција је обезбедила одржавање скупа који је промовисао хомосексуализам који се до пре неку годину налазио на листи болести Светске здравствене организације. Заиста не могу да се сетим када је хомосексуализам престао да буде по званичној листи болест, али то је било скоро. Дакле доскорашња болест се промовише и то још уз подршку полиције. Истог дана се забрањује прослава православног празника који још увек није стављен на листу болести. Дакле доживљавамо инверзију друштвених вредности и инверзију права. Вероватно је инверзија права условљена и порођена инверзијом друштвених вредности, али то је заиста неважно поред горчине коју осећам док и само помишљам да су се на Тргу републике на месту где је некада набијен на колац Св. Ђакон Авакум, од стране потомака и поданика Султана Сулејмана „Величанственог“, парадирали хомосексуалци потомци Содоме и Гоморе, под заштитом потомака Св. Кнеза Лазара и његових витезова, и који се заклињу да ће бранити Косово⁶… Горчина, јед и чемер!!! Али нека Бог све види а ми ћемо се определити као што су се Срби определили и те 1389. године којем ће се царству приволети. Тако да ми се чини да ови што чувају хомосексуалце, да су то ипак некако потомци Вука Бранковића. Волео бих да грешим али они ме стално демантују.

Ипак теши ме то што смо се након горке ноћи сабрали у манастиру Св. Аве Јустина ћелијског у Барајеву да торжествено прославимо празник који нас Србе одељује од Срба. Одељује Србе од Срба јер су се и на пољу Косову оделили србин Лазар и србин Вук. Оделили као браћа рођена, како то само српска браћа умеју, горко и крваво. Један је изабрао царство небеско а један царство земаљско! Тако се и ми данас одељујемо од оних којима је прече царство земаљско и који презиру царство небеско! Али док презиру царство небеско и одбацују Лазара и његов завет, они граде нови Содом и нови Гомор! А знамо како је Господ платио Содому и Гомору.

Е сад вратимо се оној куваној жаби са почетка текста. Како пише портал Б92 срби у престоном граду Београду су поздравили парадирање хомосексуалаца. Одлично још само једна жлица вегете! Ето и жаба је скувана, окончана је инверзија српског народа! Уместо Видовдана – Прајд, уместо државе – ЕУ, уместо војске – НАТО, уместо Лазара – Вук, уместо Русије – Америка, уместо ћирилице – латиница, уместо Обилића – Сулејман, уместо православља – екуменизам, уместо свештеномученика Платона – Степинац… и тако даље па све до уместо царства небеског – царство земаљско, уместо вечног живота – вечна тмина!

Али што рече пророк са Ловћена, „нека буде што бити не може, нека буде борба непрестана“, и тако до судњега дана! Наше није да гледамо колика је сила испред нас већ да храбро гледајући на Лазара и Милоша станемо на месту на којем морамо бити и да подигнемо барјак косовски и видовдански и да наставимо борбу!

А уз нас су Лазар и Милош и остали српски витезови који живе доклен сунца грије, јоште секу и лево и десно пред нама кроз хорде које ричу и крче нам пут ка царству небеском, не посустајмо не одустајмо, јер ко истрчи венац задобија!

¹Кувати лагано, прво убацити жабу у хладну воду налик на њено природно окружење, а потом полако загревати воду до кључања а по жељи и на јачу температуру.

²Израз невладина организација и даље је у употреби у српском друштву иако нема никакву суштину. Невладине организације које користе за свој полажај овај израз никако се по својим својствима не могу сврстати, односно сместити у наведени појам, јер нити су невладине у смислу организационе и материјалне зависности од владе Републике Србије, а још мање су невладине у односу на Владу новог светског поретка.

³Према писању интернет презентације Б92

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2012&mm=06&dd=27&nav_id=621934

⁴Наведена разлика између спречавања и забране је правне природе јер забрана се врши решењем донетим у управном поступку од стране полиције на које сазивач има могућност да уложи правни лек, док се спречавање врши применом незаконите силе ван законите процедуре уз кршење основних уставних права и слобода и уз вршење бројних кривичних дела.

⁵према писању интернет презентације Вести онлине

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/235713/Vidovdan-uz-ponizenja-i-vredanja

⁶Према писању интернет презентације Б92

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=29&nav_category=12&nav_id=622609