Конференција за медије СНВ Северног КиМ – Др.Милан Ивановић (видео)

Milan Ivanovic29.06.2012. године одржана је конференција за новинара СНВ северног Косова и Метохије на којој је говорио Милан Ивановић. Он је нагласио да на Косову и Метохији постоји „систематизован терор шиптарских институција“ према Србима, а да о томе сведоче и најновији, добро осмишљен напад на Србе на Косову и Метохији на за Србе највећи праѕник – Видовдан, и то у присуству међународне заједнице. Циљ свих ових напада је да се Срби протерају са Косова и да све то НАТО пакт одобрава, а Србија ћути.

У наставку погледајте конференцију за новинаре у целости, као и транскрипт дела конференције.

Уредништво „Срби на окуп“

 

{youtube}v4jlkex_lCE{/youtube}
Део изјаве Др Милана Ивановића:

…То је противзаконито, против Устава, против морала, и то је једна издаја. То могу само калаштуре, то могу само сеизи, то могу само јаничари,, то могу само лица без морала, без карактера. То могу само Тачијеви плаћеници у шиптарској Скупштини, типа Слободана Петровића, и ове остале да не помињемо, а који су, нажалост, директори Српских институција. Њима више нема места.

И не може држава тако да се понаша. Не може држава да се понаша као што се понашала досадашња власт. Нико нема право да даје дозволу да се руше наши крстови овде, као што то ради…, јер крст су саградили у Звечану верници, као што то ради квази…зову га владиком, (ја га не могу звати владиком, наш владика је Артемије.)..Теодосије, који је довео Шиптаре у наше манастире после паљења- да их наводно крече и праве, који је довео Бајдена, који натура сада личне карте свештенству, преосталом свештенству, десеткованом свештенству, јер их има 5 пута мање него док је овде био владика…наш прави  владика Артемије…

Не може нико више да признаје косовске институције без консеквенци. Не може то ни бивши министар Богдановић за Косово и Метохију, који заједно са Теодосијем, који заједно и са председником општине Лепосавић, доводи…како се зове ова постављена од стране Тачија, председница Митровице, шефица канцеларије..? Адријана Хоџић. Адријана Хоџић, која је на освештењу манастира  у Сочаници, на Церанској реци, пре десетак дана, заједно са министром за Косово и Метохију, Богдановићем,и заједно са Теодосијем , оцеубицом, који каже- направиће нам рибњак.

Њему су само паре важне, и само му је интерес важан. Значи, да Тачијеве  чиновнике и службенике овде уводи, да руше наше манастире, са мало пара, а са много плаћеника.

Откуд министар за Косово на таквом месту? Како је смео министар за Косово и Метохију?…Али, то је њихова политика. То је само била отворена политика промовисања и признавања њихових институција, косовских институција. Јер, они су утерали Србе јужно од Ибра у изборе , они су их утерали у институције. А ово је само био отворени корак да признају ту канцеларију у Северној  Митровици, да је фактички признају и поред неких вербалних залагања, односно да признају шефицу те канцеларије, Адријану Хоџић, канцеларије у којој је већина, велика већина, ван Митровице, значи нису људи из Митровице.

Уредништво „Срби на окуп“