Представници манастира Дечани: Ако помогну Мимоза и Трејси и Бог ће помоћи?

Sa Mimozom Kusari

Коментар уредништва: Карактеристично је да је овај сусрет одржан, управо у дане када се цели правдољубиви свет сећа бомбардовања НАТО пакта, којим је ова империјална сила прекршила све норме међународног права. Док је у Русији, Чешкој, Словачкој и понегде у Србији обележиван дан НАТО агресије уз осуду злочинаца, монах Сава Јањић је нашао за сходно да овај датум обележи са онима који бомбардовање доживљавају као тријумф америчке политике.

slovaci nato bombarovanje
Наши драги Словаци у Братислави обележили достојно годишњицу агресије 24.3.2014.

Са благословом узурпатора трона епископа рашко-призренских Теодосија игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава (Јањић) и дечански јеромонах Петар (Ројевић) састали су се данас са новом ткзв. градоначелницом Ђаковице гђом Мимозом Кусари и након разговора у згради општине посетили монахиње и старице у манастиру Успења Пресвете Богородице у овом граду. Састанку са ткзв. градоначелницом приуствовали су и шеф америчке канцеларије у Приштини гђа. Трејси Џекобсон и г. Саша Рашић, заменик такозваног министра полиције Косова, који су такође посетили манастир, сада и званично метох манастира Високи Дечани.

Гђа. Кусари прва је жена ткзв. градоначелник на Косову и Метохији и лично је изразила иницијативу да помогне старицама у Ђаковици, које су једини преостали српски становници ове општине, у којој је пре рата живело око 4000 Срба. Поред разговора о начинима како да општина помогне старицама и помогне поправку крова на цркви и решавању проблема са водоводом, разговарано је и о изналажењу најбољег начина како да се убудуће боље организују посете расељених Срба из Ђаковице овој цркви и гробљу и избегну непријатности којима су поклоници до сада били изложени.

Епархија Рашко-призренска остаје у нади да ће ова посета допринети лакшем животу старица у Ђаковици и безбеднијим посетама расељених Срба свом родном граду.

Извор: http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/gradonacelnica-djakovice-mimoza-kusari-posetila-monahinje-i-starice-u-manastiru-uspenja-presve

Срби на окуп