„Косово“ и Црна Гора потписали Споразум о полицијској сарадњи

???????????????????

ПОДГОРИЦА/ПРИШТИНА – Косовски ткзв. министар полиције и црногорски министар унутрашњих послова Бајрам Реџепи и Рашко Коњевић потписали су данас у Приштини Споразум о полицијској сарадњи, а у току дана очекује се и потписивање споразума у области правосуђа, спољних послова и, како се наводи, „безбедносних снага“ Косова.

Како је јавила агенција Анадолија а пренео портал РТЦГ, теме разговора Коњевића са Реџепијем биле су “заједничке полицијске патроле у Црној Гори, уврштавање црногорске заједнице у ткзв. Устав Косова, демаркација границе, отварање трилатералног центра са Албанијом за надзор границе, као и могућност да расељени у Црној Гори добију косовска документа”.

На састанку је било речи и да се са Албанијом отвори „заједнички трилатерални центар за надзор државне границе“ са седиштем на територији Црне Горе у општини Плав.

„То ће бити још један допринос доброј и квалитетној регионалној сарадњи између држава које гравитирају овде“, рекао је црногорски министар, додавши да се управо данас отвара сличан центар између Србије, БиХ и Црне Горе на територији БиХ.

Црна Гора је једнострано проглашену косовску независност признала октобра 2008. године.

Танјуг – Срби на окуп