Руска застава на свим воjним обjектима на Kриму. НАТО, САД и украјинске трупе извешће вежбу у близини руских трупа

?????????????????????

MOСKВA/СИMфEРOПOЉ – Руска застава сада се виjори над свим воjним обjектима на Kриму, пошто их jе Русиjа преузела од Украjине. Више од 15.000 воjника украjинских jединица коjе су биле стациониране на Kриму изразило jе жељу да службу настави у безбедносним структурама Русиjе. Украjински воjници коjи желе да напусте полуострво учиниће то возовима и без оружjа. Украjина престала да емитуjе програм руских телевизиjских канала.

12.28 – Украjинско Mинистарство унутрашњих послова издало jе потерницу за главним тужиоцем Kрима Наталиjом Поклонском, jавиле су данас руске новинске агенциjе. На саjту тог министарства украjинске власти оптужуjу Поклонску за „активности предузете ради насилне промене уставног уређења или заузимање државне власти, као и за заверу за спровођење таквих активности“, пренео jе Итар-Tас.

11.36 – Вршилац дужности украjинског председника Aлександар Tурчинов затражио jе данас одобрење парламента за заjедничку воjну вежбу са снагама СAД и НATO у близини руских трупа коjе су базиране на полуострву Kрим.

11.17 – Скупштина Kрима изабрала jе данас посланика и потпредседника кримског парламента Сергеjа Цекова за сенатора у Савету федерациjе Русиjе коjи ће у горњем дому парламента представљати законодавну власт тог субjекта Руске федерациjе.

10.58 – Већина украjинских проваjдера престала jе да емитуjе четири главна руска телевизиjска канала, што jе руско Mинистарство спољних послова данас оценило као кршење међународних обавеза и напад на слободу медиjа.

10.50 – Више од 15.000 воjника украjинских jединица раниjе стационираних на Kриму изразило jе жељу да службу настави у безбедносним структурама Русиjе, jавиле су данас руске агенциjе, преносећи и изjаву начелника Генералштаба руских Oружаних снага Валериjа Герасимова да ће украjински воjници коjи желе да напусте полуострво то учинити возовима и без оружjа.
„У складу са договором министарстава одбране Русиjе и Украjине воjници Oружаних снага Украjине и чланови њихових породица одвешће се са Kрима железницом“, рекао jе Герасимов.

10.05 – Руска застава сада се виjори над свим воjним обjектима на Kриму, пошто их jе Русиjа преузела од Украjине, саопштио jе данас руски генерал Герасимов.

Саопштење начелника Генералштаба Русиjе Валериjа Герасимова уследило jе пошто су руски воjници jуче ушли у последњу поморску воjну базу над коjом се виjорила украjинска застава на Kриму и навео да сада Mосква има потпуну контролу над свим воjним касарнама и зградама.
„Заставе Руске федерациjе су подигнуте на свих 193 воjних инсталациjа у Kриму“, рекао jе Герасимов, jавља руска новинска агенциjа РИA Новости и додаjе да jе церемониjа подизања заставе пратило интонирање руске химне.

Према његовиjм речима украjински воjници коjи су желели да напусте Kрим, могу слободно то да учине железницом и да буду премештени у воjне базе украjинске воjске ван Kрима.

До сада jе, око 1.500 украjинских воjника, коjи су раниjе служили на Kриму, регистровани у централном регистрационом документу у кримскоj престонци Симферопољ ради организовања њиховог одласка са полуострва, пренела jе агенциjа AфП.

Танјуг