НАТО планира напад на Придњестровље

nato-eu

Распоређивање НАТО трупа дуж руске границе са Украјином је знак да војни савез планира напад на молдавску отцепљену покрајину Придњестровље, рекао је за Прес ТВ аналитичар.

„Нато покушава да прикаже своје агресивне намере према отцепљеној покрајини Придњестровље као одбрамбени маневар који на неки начин треба да заштити Молдавију од Русије. Ништа не може бити даље од истине“, рекао је Рик Розоф.

Он каже да 28 држава НАТО без основа оптужује Русију да бесправно хоће Придњестровље, додајући; „То је чиста бесмислица. То је провокација. То је заправо супротно истини.“

„Оно што сада гледамо је вероватно коначни напад САД и њених савезника да помере овај војни блок – без преседана у историји у погледу величине и обима – све до руске границе, до неких 1 500 близу украјинске границе са Русијом.

Он је рекао да „велико гомилање војске“ НАТО-а на северозападној граници Русије такође прети и Белорусији.

„Чланице НАТО-а и његови партнери су насрнули не само на руску границу, већ и на границе Ирана и Кине“, рекао је Розоф.

Розоф каже да руску војну моћ не треба потцењивати упркос томе што је „веома ограничена и ослабљена верзија оне Совјетског Савеза“

Розоф је рекао да је Русија “ заједно са Сједињеним Америчким Државама водећа светска нуклеарна сила“.

“ Свака напетост која се повећа до нивоа на којем је сада…је претња не само региону Источне Европе и бившег Совјетског Савеза, већ и читавом свету и то је разлог веома озбиљне забринутости“, рекао је он.

Напомена: Препоручујемо читаоцима који се користе енглеским језиком да погледају видео, снимак разговора са Розофом. За иранску телевизију је рекао доста више но што стоји у овом кратком тексту. За видео кликните на линк испод.

Извор: http://www.presstv.ir/detail/2014/03/25/355962/nato-planning-war-on-transnistria/
Превео и приредио: Александар Јовановић – Срби на окуп