Николић: У Србији нема ко да изнесе званични став о ситуацији у Украјини. Русија започела војну вежбу

tomislav-nikolic-aleksandar-vucic

Председник Томислав Николић изјавио је да до формирања нове Владе у Србији нема никога ко би могао да изнесе званичан став државе о дешавањима у Украјини и на Криму. Војска Русије започела је у Сибиру војну вежбу својих ракетних снага

12:25 – ПРВО ВЛАДА, ПА КРИМ

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да до формирања нове Владе у Србији нема никога ко би могао да изнесе званичан став државе о дешавањима у Украјини и на Криму.

Ако наредне недеље буде одржана седница Генералне скупштине Уједињених нација о ситуацији на Криму, мислим да Србија неће моћи да има представника који би могао да изнесе њен званични став, рекао је Николић.

12:10 – РУСИЈА ЗАПОЧЕЛА ВОЈНУ ВЕЖБУ У СИБИРУ

Војска Русије започела је данас у Сибиру војну вежбу својих ракетних снага, у јеку раста напетости између Москве и Запада због руског припајања Крима.

Портпал руских Стратешких ракетних снага рекао је да у петодневној војној вежби учествује око 10.000 војника у западном сибирском региону Омск и Оренбургу на јужном Уралу, што је више од 2.000 километара од границе Русије и Украјине, пренела је агенција Ројтерс.

Почетком марта, Русија је одржала војну вежбу са 8.500 војника недалеко од границе са Украјином, непосредно по збацивању проруског украјинског председника Виктора Јануковича.

Криза у Украјини изазвала је највећу конфронтацију између Русије и Запада од завршетка Хладног рата, навела је британска агенција.

11:14 – НАТО ЗАБРИНУТ ЗБОГ ВОЈНОГ ПРИСУСТВА РУСИЈЕ НА ГРАНИЦИ

Генерални секретар Северноатлантског савеза (НАТО) Андерс Фог Расмусен изразио је данас забринутост због јачања руског војног присуства на граници са Украјином, истичући истовремено да ће врата НАТО-а остати отворена за нове чланице независно од политике Москве.

„Врло много смо забринути због јачања руског војног присуства на граници са Украјином“, рекао је Расмусен, додајући да Алијанса има „све потребне планове за осигурање ефикасне заштите савезника“, пренео је Ројтерс.

Расмусен је на конференцији за новинаре после разговора са црногорским премијером Милом Ђукановићем рекао да та западна војна алијанса разговара са Украјином како би могла да појача подршку тој земљи која није у НАТО-у, наводи британска агенција.

Итар-Тасс пренео је из Брисела Расмусенове речи да политика Русије неће утицати на одлуку НАТО-а о даљем ширењу.

Танјуг