Ватиканска веза: Немачки цариници у пошиљци за Ватикан открили кокаин у кондомима

cocaine

Немачки цариници су пресрели пакет адресиран на Ватикан који је садржао 14 кондома напуњених кокаином, изјавило је у недељу министарство финансија.

Портпарол министарства је за АФП  изјавио да је кутија напуњена са 340 грама кокаина у вредности од 40 000 евра заплењена на међународном аеродрому у источном граду Лајпцигу у јануару .

Наркотик, послат из неименоване јужноамеричке земље, био је у течном облику, сипан у кондоме и стављен у пакет упућен на главни поштански центар Ватикана.

„Могу да потврдим да је о инциденту извештено “ у  новинама „Билд ам зонтаг“, рекао је портпарол .

“ Али, ми не можемо ништа више о том случају рећи „, додао је он, указујући да је случај сада у рукама локалног тужилаштва.

Власти су предале пошиљку полицајском службенику у Ватикану са циљем постављања замке за кривца који би могао да покуша пакет да подигне.

Али кутија тамо стоји од јануара.

Немачки истражитељи верују да је примаоцу, који остаје непознат, вероватно дојављено да је пакет пресретнут.

Ватиканска канцеларија Интерпола сада ради на истрази са канцеларијом тужиоца из Лајпцига, који тренутно није био доступан за коментар.

Извор: http://www.businessinsider.com/cocaine-filled-condoms-sent-to-vatican-2014-3?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+businessinsider+%28Business+Insider%29
Превео: Александар Јовановић – Срби на окуп