Почетак НАТО бомбардовања Србије Шиптари на КиМ славе као „Дан Наде“?

siptari slave bombardovanje

Приштина – Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио, поводом 15 година од напада НАТО на СРЈ, да је за Косово и грађане Косова то „дан почетка велике победе“.

„Данас је велики дан за Републику Косово, за грађане Косова, за све Албанце. То је дан почетка бомбардовања НАТО против Србије, након постизања споразума у Рамбујеу“, рекао је Тачи у обраћању које преноси косовска агенција Косовапрес.

Тачи је додао да је 24. март „дан почетка велике победе и зато честитам свим грађанима Републике Косово овај несвакидашњи и историјски дан за наш народ“.

Ратни злочинац је такође честитао и изразио захвалност свим партнерима Косова – Сједињеним Америчким Државама, Европској унији и НАТО савезу „за њихову несвакидашњу подршку коју су пружили Ослободилачкој војци Косова и несвакидашњој подршци коју су пружили народу Косова и цивилизацијским и људским вредностима, нашим напорима за слободу“.

Како преносе косовски медији, на Косову ће разним манифестацијама бити обележен дан почетка акције НАТО, који је на Косову познат и као Дан наде.

Данас се навршава 15 година од почетка ваздушних напада НАТО на СРЈ, који су трајали 78 дана. Акција НАТО коју су Влада СРЈ, али и многи други назвали агресијом изведеном без икаквог међународно-правног основа, уследила је после пропасти српско-албанских преговора у Рамбујеу и Паризу, фебруара и марта 1999. године, о решавању кризе на Косову.

Бета – Срби на окуп