Премијер Крима народу Украјине – Немојте улазити у ЕУ јер ћете умрети као најамници! (видео)

сергеј аксјонов

Премијер Крима Сергеј Аксјонов позвао је данас народ Украјине да се бори против настојања Кијева да се прикључи Европској унији, јер ће сва индустрија и пољопривреда бити уништени, а народ ће умрети као најамна радна снага.

У свом обраћању украјинском народу, које је преносила телевизија, он је истакао да покрет подршке традиционалној и једино легитимној политичкој и економској унији са Руском државом сада добија на замаху у многим регионима Украјине.

Тражим од вас да то подржите ради заједничког добра. Устаните у борбу за пристојну будућност, за нашу заједничку будућност – рекао је он.

Аксјонов је додао да та борба не би била уперена против Украјине као државе јер је, како је рекао, „само ви можесте спасти“.

– Сва индустрија и пољопривреда не само на југоистоку земље већ и у другим деловима Украјине биће уништена у року од неколико месеци након што ступи на снагу споразум о асоцијацији и придруживању са ЕУ – истакао је он.

– Милиони људи остаће без средстава за егзистенцију и имаће избор само између умирања и тога да постану најамна радна снага – упозорио је он.

Аксјонов је поручио да ће се се све то десити само да би се омогућило домаћим украјинским олигарсима да наставе да неометано убирају бенефите пљачкајући властити народ.

– На тај начин би требало да се и групи нацистичких политичара омогући да остваре своје канибалистичке идеје о чистоти украјинске нације – навео је Аксјонов.

Он је додао да не говори у име Русије или њеног руководства, већ да изражава властити став и мишљење мултиетничког народа Крима.

Танјуг – Web Tribune – СРБски ФБРепортер