Снајперисти пуцали и убили двоје у Симферопољу

snajperista

СИМФЕРОПОЉ – Две особе-припадник јединица за самоодбрану и украјински војник, погинули су када су снајперисти отворили ватру са делимично празне зграде у близини украјинског војног истраживачког центра у Симферопољу, јавила је телевизија „Раша тудеј“.

Један снајпериста је, наводно, приведен, а други се налази у бекству.

Кримско министарство унутрашњих послова саопштило је да је пуцано из зграде у изградњи преко пута војног центра и да су мета биле локалне кримске јединице за самоодбрану и сам војни центар.
„Јединице за самоодбрану раније данас су обавештене да је у делимично празној згради откривена наоружана група. Када су јединице за самоодбрану кренуле да изврше проверу на њих је отворена ватра, претпоставља се из снајпера“, навело је министарство, додајући да је пуцано у два правца са једног места.

Један припадник јединице за самоодбрану је убијен, а други рањен. Један украјински војник из војног истраживачког центра такође је убијен, док је други рањен, саопштила је полиција.

Кримска полиција и тужиоци спроводе истрагу о нападу.

Мета снајперског напада био је мали украјински војни топографски истраживачки центар, где су већина запослених жене. То је мали објекат и снаге које су га обезбеђивале имале су само шест митраљеза и три пиштоља Макаров. Центар је, наводно, одлучио да се припоји Криму и Русији и припремао је докуменатцију за то.

Извор телевизије „Раша тудеј“ рекао је да је један снајпериста ухапшен.

Танјуг