Лукашенко: Не требају нам преврати и револуције, нећемо дозволити екстремизам

aleksandar-lukasenko

Белорусији не требају преврати и револуције, а њена влада неће дозволити било каква манифестације екстремизма – изјавио је у петак Александар Лукашенко на сусрету са судијама Уставног суда поводом националног Дана устава (15. март).

„Наши људи могу да живе, уче и мирно раде“, рекао је господин Лукашенко – према владиној новинској агенцији Белта. „Држава ће наставити да ствара услове за слободан и честит развој појединца и обезбедиће спровођење реда и закона.“

Господин Лукашенко је рекао да је „јака влада“ подржана од „огромне већине“ људи била кључна за стабилност државе. Он је обећао да ће белоруске власти увек подржавати жељу људи да своју земљу учине јаком, стабилном и просперитетном.

Господин Лукашенко је истакао да ће се 15. марта навршити 20 година од усвајања Устава Белорусије. Он је имао своју улогу и као устав и у доношењу уставне реформе 1996 године. Систем власти је ојачан и настале су „ефикасне социјалне и политичке алатке“ као резултат референдума, рекао је он.

Господин Лукашенко је приметио да се много тога променило набоље од 1990-их. Он је истакао да су Уставном суду одобрена шира овлашћења у 2008 години тако што му је било дозвољено да прегледа предлоге закона у циљу њихове усклађености с уставом.

Извор: http://naviny.by/rubrics/english/2014/03/14/ic_news_259_433443/
Превео: Александар Јовановић