Еуфорија или л…..: Пензионери прескакали трибине да пипну Вучића!

1058104-03

„Без обзира на то какве ће се реформе спроводити, нећу дозволити да се дира у пензије. Рекао сам представницима ММФ-а да ће се трошкови смањивати, не на уштрб пензионера, већ у јавном сектору, на трошковима репрезентације, смањењем броја путовања, аутомобила и осталог“ поручио је јуче лидер СНС-а Александар Вучић пензионерима у земунској хали „Пинки“.

Вучића је навео како је свестан да пензионери не издржавају само себе, већ често и своју децу и унучиће, да су најодговорнији део друштва који је најтеже обманути и да би било добро да се брига о државном буџету води онако како пензионери воде рачуна о кућном буџету.

У хали „Пинки“, попуњеној до задњег места, пензионери су Вучића поздравили овацијама, громогласним аплаузом и скандирајући му: „Вучић, Вучић“. Он је навео да је проблем што се само 50 одсто пензија исплаћује од доприноса, а остатак из буџета и рекао „да се зна ко је за то крив“, после чега је позвао пензионере да изађу на изборе.

1058092-04

– Не тражимо милостињу, да пређемо цензус како бисмо ми политичари живели добро, већ тражимо огромну подршку, да имамо више од свих заједно, да бисмо могли да мењамо Србију заједно и да бисте се ви том Србијом хвалили и поносили – рекао је лидер напредњака, а када се после тога спустио са бине, скуп је на тренутак личио на концерт, јер су присталице из редова пензионера похрлиле из свих углова хале ка њему у жељи да поразговарају са њим.

Атмосфера у хали је на тренутак личила на еуфоричну атмосферу са кошаркашких утакмица у „Пиониру“, а многи пензионери су се показали и као прилично витални, прескачући трибине и столице у намери да виде лидера напредњака.

Громогласним аплаузом окупљени су испратили и председник СДПС-а Расима Љајића, који је такође претходно рекао да пензије, сем што се неће смањивати, биће и редовне.

АЛО