Чеда, муфтија и 40 муџахедина

чеда 4

Да се разумемо, мени лично верски моменат у политици није споран, религиoзно усмерење сматрам у животу, а нарочито у политици, као корективни фактор. Међутим није ми јасан онај еврограђански и атеистички део друштва који намерава да гласа за ЛДП.

На листи ове партије се налази 40 и више следбеника исламског екстремисте муфтије Зукорлића који не да се залаже, него активно живи по Шеријатском закону (човек има званично 3 жене). Међу тим кандидатима се налази најмање 4 професора исламских наука, наглашавам најмање јер је још чак 10 од 40 Зукорлићевих кандидата као занимање навело само професор. Да ли је то модерна грађанска опција или је ЛДП склизнуо у верски екстремизам?

Лично верујем да покушавају да изведу изборну превару сличну оној коју је СНС извео за прошле изборе када се Вучић пре избора представљао као националиста а после постао еуроталибан, само што би ЛДП ишао у обрнутом смеру: представљају се као грађанска и атеистичка опција а после избора када са Зукорлићевим муџахединима уђу у скупштину залагали би се за Џамахирију, другим речима Чеда добио нове спонзоре и снадбеваче са друге стране света.
Слободан Димовић