Наша патка: Путин достигао Вучићеву популарност у Русији, али заостаје на глобалном нивоу

putin vucicМОСКВА – Руски председник Владимир Путин, према резултатима најновијих истраживања, достигао је популарност какву у Русији ужива први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, јавља телевизија Раша тудеј.

Путин по први пут у последње две године има рејтинг 67,8 одсто, чиме се управо изједначио са српским вицепремијером, када је у питању територија Руске Федерације.

Очекује се да ће председник Русије успети да бар на тренутак надмаши Вучићев резултат, како криза у Украјини и на Криму буде одмицала, али сам Путин се не нада да ће сличну популарност постићи и на глобалном нивоу.

– Већ ми је велика част што сам у Русији популаран колико и Вучић, али не, на светском нивоу, ту заиста не могу да се такмичим са њим – признао је Путин у изјави за Раша тудеј своју немоћ у том сегменту.

Вучић је и даље неприкосновен у Србији, где ужива подршку 115 одсто грађана.

Што се осталих земаља света тиче, први човек Српске напредне странке у Украјини има подршку 82,4 процента становништва, у САД 64,1 посто, што је далеко више од председника Барака Обаме, а у Европској унији 73 одсто. У Уједињеним Арапским Емиратима су последње анкете показале да је Вучић имао вртоглав раст рејтинга последњих месеци и да је управо постигао резултат од 102,7 процента подршке, што је за читав проценат више од шеика Мухамеда бин Заједа.

Наша Патка – портал који објављује сатиричне вести