Српски официри ускоро у мисијама УН и ЕУ, а Косово…

mirotvorci-operacije-mirovna-operacija-vojska-srbij

БЕОГРАД – Петорица официра Војске Србије ускоро ће биту упућени у мировну мисју УН у Либану и мултинационалну операцију ЕУ у Сомалији, саопштено је данас из Војске Србије.

Потпуковник Жарко Мићовић из Управе Министарства одбране за војно здравство обављаће дужност шефа санитетске службе у мултинационалној операцији „ЕУТМ“ Сомалија и биће одговоран за све аспекте медицинске подршке у зони ове мисије.

Мајор Синиша Вуковић и капетан Иван Ђелић, припадници Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, наредних годину дана обављаће одговорне дужности у Команди мисије УН у Либану.

Мајор Илија Вујичић из Генералштаба Војске Србије биће упућен на дужност штабног официра у Оперативну команду ЕУ мисије „Аталанта“, која се налази у Нортвуду, а мајор Анђелко Стаменковић, припадник Речне флотиле, биће ангажован на командном броду те мисије.

С њима ја данас разговарао Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић, навела је Војска Србије у саопштењу на свом сајту.

Пре упућивања у мултинационалне операције, ови официри прошли су припреме у Центру за мировне операције, чији је начелник, пуковник Миливоје Пајовић, присуствовао данашњем пријему.

Танјуг