ЈЕРАРХИЈА ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ У УКРАЈИНИ ИЗДАЛА ПРАВОСЛАВНИ НАРОД (видео)

ukr1
Сервилност украјинској хунти коју предводе сајантолог и пастор баптиста.

Украјина, Русија 09.03.2014. – Мало има похвалних вести из Украјине. Док се православни народ труди да сачува оно што још није под потпуним захватом украјинских фашиста русофоба, јерархија Украјинске православне цркве – Московске патријаршије све више подлеже украјинском фашизму и прави компромис са фашистима. 09. марта 2014. су њени представници учествовали на скарадном скупу који је организовала револуционарна хунта у Кијеву.

…Шта ће бити са Украјином и Белорусијом? …Све је у рукама Божијим. Они,који су у тим народима против савеза са Русијом – чак и ако себе сматрају верујућима – показују се служитељима ђавола.

Код славенских народа једна  је судба, и још ће рећи своје снажно слово преподобни Оци Кијево-Печерски — они ће заједно са сабором новомученика Руских измолити нови Савез три братска народа.

Архимандрит  Серафим (Тјапочкин) (1894-1982)

Да је јерархија Православне Цркве црв који нагриза православно јединство народа на истоку Украјине најјасније се види на следећем видеу. У Доњецку, на скупу који су православни организовали ради одбране од окупације украјинских фашиста, говори  протојереј Георгиј Гуљајев који позива на покорност бунтовничкој хунти. Народ је збуњен, али схвативши издају свештеног лица, звижди му.

Ипак, поред разних позива екстремних мрзитеља Москве у оквиру Православне Цркве у Украјини, један од најскараднијих догађаја десио се у недељу, 09.03.2013., у парку “Шевченко” у Кијеву.  Тамо је обележена 200-та годишњица рођења песника Тараса Шевченко, који је био русофоб и отпадник од вере православне.

Церемонији полагања венаца је осим представника револуционарне хунте која је састављена од представника разних противправославних секти, осим дипломата западњачких НАТО-режима, осим верских вођа унијата, расколника, муслимана, учествовала и висока делегација Украјинске православне цркве – Московске патријаршије.

Представници УПЦ-МП били су:  Местобљуститељ Кијевске митрополитске катедре Митрополит чернивецки и буковински Онуфрије, Митрополит бориспилски и броварски Антоније, Митрополит Перејаслав-хмелницки и вишневски Александар.

Maidan_200-letie-Tarasa-Shevchenko_08

Са унијатима и расколницима који су идеолози рушења демократије у Украјини, на прослави јубилеја трећеразредног песника и прворазредног русофоба.

Истог дана је епископ Макаривски Иларије са протојерејом Георгијем Коваленко узео учешћа у званичној прослави на “Мајдану Независности”.

Последња вест је да су упркос малобројним протестима нижег свештенства да се не прихвати тек тако западњачка окупација у Украјини високи црквени јерарси УПЦ МП “страха ради јудејског” заједно са представницима разних религија признали званично револуционарну хунту и позвали на “одбрану од Русије”, негирајући потребу источног дела Украјине да не призна западњачку окупацију.

Погледајте, такође: УНИЈАТЕ, РАСКОЛНИЦИ И ЕКУМЕНИСТИ У ИСТОМ ФРОНТУ ПРОТИВ РУСИЈЕ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”