Наша Патка: Обама тражи да Путин повуче четнике са Крима

obama putin cetnici

МОСКВА – Председник САД Барак Обама затражио је приликом телефонског разговора са председником Руске Федерације Владимиром Путином да хитно буде повучено свих пет четника са Крима.

Обама је затражио да се сви четници врате у своје базе у Ваљеву, Београду, Крушевцу и Бучумету и да се обустави даљи долазак добровољаца из Србије, саопштили су из прес службе Кремља.

„Обама је запретио Путину оштрим санкцијама ако четници наставе да контролишу саобраћај на прилазима Криму. Председник Путин је категорички одбио такав захтев уз образложење да су четници на Криму гарант постојања руских војних база Црноморске флоте у Севастопољу“, саопштили су из Кремља.

У наставку разговора Обама је предложио Путину да уместо четника Русија на Крим доведе 100.000 војника и 30 ракетних система Топољ-М, а да ће САД зажмурити на то само ако четници оду. Ипак договор на крају није постигнут.

„Путин је пристао на такав предлог Обаме, али под условом да амерички председник лично саопшти четницима да морају да оду, јер сам Путин не сме то да уради. Уместо одговора, са друге стране се чуло ту-ту-ту. Путин је позвао Обаму да провери да ли ће он рећи четницима вести, али се на телефон јавила Мишел која је рекла да је Барак отишао да однесе тетки лек“, стоји у извештају Кремља.

Наша Патка – портал који објављује сатиричне вести