Руски војници преузели украјинску граничну испоставу

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

КИЈЕВ – Руски војници преузеле су данас контролу над једном украјинском граничном испоставом на западу Крима и заробили тридесетак украјинских граничара, што је 11 испостава коју на Криму држе Руси, саопштио је портпарол украјинских граничара.

Гранична испостава Черноморскоје на западној ивици полуострва Крим преузета је без жртава, око шест часова по локалном времену, навео је Олег Слобођан.

Слобођан је навео да, сада руске снаге, контролишу 11 граничних испостава на Криму, пренела је агенција Ројтерс.

Руски војници су, пре 11 дана, започели операцију на Криму и украјински војници су остали заробљени у својим бројним испоставама и војним базама и нису пружали било какав оружани отпор.

09.44 – Широм Украјине за данас су најављени патриотски митинзи, пошто се ова бивша совјетска република бори да обузда могући преокрет усред нараслих тензија између Русије и Запада око Крима.

Танјуг