Ал Каида обесила „америчког шпијуна“!

islamski-teroristi

Тело човека кога су милитантни исламисти у Јемену убили јер је наводно био амерички шпијун и постављао микрочипове за навођења америчких беспилотних летелица, обешено је о пречку гола на запуштеном фудбалском игралишту изван града Ал Шрира, у југоисточној покрајини Хадрамоут, “за пример” другима, пише британски „Дејли мејл“, а преноси портал телеграф.рс.

У летку који су припадници Ал-Каиде делили становницима Шрира каже се да је погубљење ове особе представљало “одмазду” и упозорење свима који шурују са Американцима.

Поред тога, у летку се тврди и да је убијени у аутомобиле и куће које су припадници Ал Каиде користили и сматрали безбедним постављао микрочиопове за навођење америчких дронова, пише Дејли мејл.

У неким забаченим областима јужног Јемена, где је државна власт слабо присутна, Ал Каида има значајан утицај и моћ. Те области су нестабилне и потресају их стални сукоби змеђу владиних снага и милитантних побуњеничких група, међу којима је једна и Ал-Каида.

Јемен је главна база Ал-Каиде на Арабијском полуострву, и верује се да она тамо има неколико стотина активних припадника.

ВЕСТИ