Руси заузели базу у Севастопољу!

руси на криму

Наоружане особе ушле су камионом у базу украјинске војне јединице противваздушне одбране у Севастопољу на Криму и преузели су контролу над објектом без испаљеног метка, рекао је новинар агенције Ројтерс са лица места. Украјинска новинска агенија Интерфакс потврдила је да руске снаге ушле су у украјинску војну базу у Севастопољу.

Претходно је јављено да је камион прошао кроз капију и да су нападачи упали у базу, али дописник агенције Ројтерс наводи да нема никаквих трагова оштећења на капији.

Интерфакс наводи, цитирајући официра на дужности и украјинско министарство одбране, да је руски војни камион стао код улаза у базу у којој је стационирано око 100 војника.

Украјинско министарство одбране наводи да има око 20 „нападача“ који су бацали шок бомбе. Украјински војници забаракадирали су се у касарни, а њихов командант је почео преговоре, наводи Интерфакс.

Украјински војни званичник Владислав Селезњов рекао је да су наоружане особе преузеле контролу над базом без пуцња и да нико није повређен. Други украјински званичник рекао је да је у току посредовање између украјинских снага и наоружаних особа и да оружје није заплењено.

ВЕСТИ