Русија је у сукобу са неофашистичком Европом и њиховим лидером – САД

krim-sevastopolj

Да ли фашистички пуч у Украјини може да прође без последица? За нас, Русију, не постоји неопходност да се обрачунавамо са Украјином, али са духовним организаторима и инспираторима, који играју на карту застрашивања и изолације Русије – да.

Руководство Руске Федерације је донело све одлуке, наглашавам, све одлуке, ослањајући се на јасну визију политичке ситуације у свету и кораке који су од стране Запада предузети у последње време. Може се тачно рећи да су западни агресор и његов НАТО блок донели још пре неколико година одлуку о уништењу Русије и убацивању политичких идеја о суверенитетима држава у оквиру Руске федерације, а најгоре од свега, одлуку о стварању аморалног света на чијем челу је усавршавање идеје о претварању човека у немуште скотове зомбиране кроз медије. Исто се спроводи кроз подметање теза о људским правима, квазиистина, пропаганду хомосексуализма, педофилије, хедонизма и комформизма, кроз бестидно вођење ратова у којима се дешавају најгори злочини против човечности од времена II светског рата.

Шта је све Запад у последње време предузео против Русије?

1. У последње две године се спроводи константна дискредитација Русије у западним медијима по питању геј пропаганде. То је спољашњи темељ стварања слике архинепријатеља у очима „светске јавности“. На самитима ЕУ и Русије нису постигнути никакви договори који би водили ка јединственој и заједничкој економској платформи. Сви предлози Русије о бесцаринским зонама од Лисабона до Владивостока су одбачени. Стриктне границе Европе – то је био њихов избор. Сав дневни ред се свео на неопходност придржавања људских права „дисидената“, Пуси Рајт и хомосексуализма.

2. Изградња Јужног тока је саботирана. ЕУ је изложила Гаспром огромним трошковима за истраживање и припрему техничке документације, а када је дошло до почетка реализације, блокирала је изградњу за своје чланове и кандидате (Србија). „Не одговара трећем енергопакету“. Одлука да се блокира изградња донета је недобронамерно, а могуће и с циљем да се Русија изложи огромним финансијским губицима.

3. То што Русија није допустила да се распламса рат са Сиријом такође је ужарило планове НАТО да настави са контролишућим хаосом на Блиском истоку, што у сагласности са доктрином мора да доведе до ширења исламизације и тероризма, са наредним изласком у регионе Азије.

4. Ширење терористичке активности: последња два терористичка напада у Волгограду су осмишљена припрема с циљем дестабилизације ситуације у Русији и отворена претња Русији и Путину непосредно пре Олимпијаде у Сочију (о томе, ко је финансирао и организовао ове терористичке нападе погледајте на јутјубу: Соловьев и Сатановский http://www.youtube.com/watch?v=nTmFvDUVwmc). Наравно, иза тога стоји Саудијска Арабија. Али ко њу контролише?

5. Упоредо, наставља се и притисак различитих невладиних фондација и организација које финансира Запад с циљем формирања немира и пете колоне у Русији. Организација јавних немира, устоличење лидера протеста, као и будућих политичких лидера. Распиривање међунационалне нетрпељивости.

6. Олимпијада: у ваздуху се осећао мирис бојкота. Зар терористички напади у Волгограду нису били искоришћени за оцрњивање целе олимпијаде у Сочију? Отварању Олимпијаде нису уприличили своје присуство представници оних земаља, који стоје и иза догађаја у Украјини. Уколико то није испланирана акција, иза које је морало да дође до свргавања легалне власти у Украјини, да ли је по среди случајност? О томе да терористички напади у Волгограду представљају објављивање рата Русији, не само од стране арапских земаља, већ и њихових ментора, било је одмах јасно. Русија је стиснутих зуба изнела Олимпјаду, истовремено знајући и припремајући се за оно што ће се догодити одмах након тога. Нико није сумњао у то да савремени цинични „нови светски поредак“ користи Олимпијске игре да би нанео ударац самом принципу олимпијских игара: примирју и ненасиљу у целом свету.

7. „Случајно подударање“ анкете на руском телевизијском каналу „Киша“ о опсади Лењинграда (као што знамо, гледаоци су се изјаснили да је Лењинград неопходно било предати непријатељу). Али нико није напоменуо гледаоцима да је постојала директива генералштаба III Рајха бр: 34 од 22.9.1941. године, о потпуном уништењу целог града и његових житеља. Кратка је памет анкетираних гледаоца (уколико је уопште имају, као и осећај националног поноса) као и објављен рејтинг безобразних споменика од стране CNN, где је за један од најбезобразнијих споменика проглашен споменик Заштитника Брестовске Тврђаве. Зар то није пуцањ у свест историје? Нека је и из ваздушног оружја, али савремени фашизам је склон да причињава морални бол, не слабије и не у мањем обиму од немачког.

8. Пад вредности рубље. Под утицајем америчких и европских инвестиционих фондова дошло је до повлачења средстава из Руске Федерације с циљем да се ослаби рубља, изазове низ непожељних економских последица, паника становништва, незадовољство олигарха. При томе, пад рубље се подударао са почетком Олимпијаде, а економисти не виде никакве објективне разлоге за такво поринуће, осим – повлачења средстава. Такво повлачење је испланирана економска диверзија западних земаља ради слабљене Русије.

Сви ови догађаји натерали су Русију да прихвати бачен изазов од стране савремених аморалних и истанчаних следбеника фашизма. Уколико бисмо се повукли и одступили пред ратом који нам се распламсава пред очима, и у који смо увучени, суочили бисмо се са отварањем Западног фронта на нашим границама (Украјина), појачањем терористичке активности унутар Русије, финансираним од стране арапских земаља и њихових покровитеља. Такође, и са економском изолацијом, која је неозбежна како у једном тако и у другом случају (блокирањем гасовода од стране фашистичких структура новобандероваца или отказивањем од куповине гаса ЕУ, као мере притисака на Руску Федерацију).

Због тога, власти РФ су донеле најправилније и најоптималније решење: да пођу на отворену конфронтацију са непријатељем. Са непријатељем, а не са Украјином. Са неофашистичком Европом и њиховим лидером – САД.

Најновији догађаји могу да доведу до развоја III светског рара, започетим од стране IV Рајха (земља која отпимизује цео процес – позната је). Рат ће имати цивилизацијски карактер. Свет стоји пред избором: да ли ће пристати да буде наказна, аморална, необразована, разједињена маса робова која опслужује савремене сатрапе, или ће одбранити јединственост и многообразност културе и традиције, хришћанске вредности, право и избор народа на самоопредељење. Да ли ћемо сачувати цивилизацију о којој се тако много писало у своје време од стране представника руске филозофске мисли, не знајући још шта предстоји свету да преживи у 20. веку.

Константив Леонтјев је креатор теорије развоја цивлизације. Сагласно њој, свака цивилизација пролази кроз три етапе. Прва је етапа елементарне простоте. То је почетак развоја и карактеристише га неизбежни примитивизам. Даље наступа етапа „цветајуће сложености“, коју карактерише обиље различитих предзнака, културно богатство, естетска пунина. Међутим, иза тога поновно наступа упрошћење, које води ка примитивизацији, што има за последицу погибељ. Лентјев је рекао да су савремени прогресори пре свега либерали са својом идејом једнакости и демократије, који управо доводе до свеупрошћења, што ће убрзати процес пропасти европске цивилизације.

Овај процес свеупрошћивања достигао је свој врхунац у савременом свету. Промена и извртање теза о људским правима, не с тачке гледишта права на живот, здравља, социјалне заштите, већ само права на слободу говора, митинговања и сексуалне оријентације.

Отпочиње Свети рат. Рат против cветских либерала прерушених у јагњећу кожу. Њима нису само руке до лаката у крви, они до ушију седе у крвавој каљузи. Погледајте шта је учињено у Ираку, Авганистану, Египту, Сирији, а сада и у Украјини.

Неопходно је да објединимо у себи све руско, све оно што је толико пута спасавало свет од угњетавања и поробљавања (Балкански ослободилачки ратови, заштита од Наполеоновог либерализма и републиканства Европе, империјалистичких амбиција Немачке у I светском рату и на крају – спасење света од фашизма у II светском рату).

Саборност и верност Русији, у виду пружања отпора агресивној квазилибералној мањини, која жели пораз Русије, мора да постоји. Рачун за политичку ситуацију у свету морамо да предамо Америци, ЕУ и њиховом НАТО блоку, јер они стоје иза политичких догађаја у Украјини.

Русија мора да победи уколико не жели да Јесењинова Русија, с брезама, језерима и дрвеним црквицама, буде место где по пољима, запуштеним и разрушеним градовима, хода зао геније Гетеа.

Виталиј Вањкевич

Рус на српској земљи