Хрватски навијачи спалили српску заставу узвикујући „За дом спремни“

utakmica-svajcarska-hrvatska-sent-galen

Навијачи Хрватске запалили су српску заставу на утакмици против Швајцарске у Сент Галену (2:2), као одговор на изјаву њиховог министра за спорт Жељка Јовановића да није видео паљење хрватске заставе током утакмице са Србијом у Београду, у претходним квалификацијама за Мундијал.

Хрватски медији објавили су фотографију на којој се осим паљења заставе види транспарент са поруком Јовановићу: „Хоћеш ли је сада видети“.

Такође, део навијача узвикивао је „За дом спремни“ и „Ајмо усташе“, због којих се селектор „ватрених“ Нико Ковач извинио и поручио да таквима није место на стадиону.

Хрватски навијачи изнели су и транспарент „Четници хрватског ногомета, стиже вас Олуја навијачког покрета“, изнад којег су су били нацртани ликови председника хрватског савеза Давора Шукера, главног човека Динама Здравка Мамића, премијера Хрватске Зорана Милановића и председника УЕФА Мишела Платинија.

Само неколико сати раније у среду, хулигани коју подржавају такозвану репрезентацију Косова запалили су српску заставу у јужном делу Косовске Митровице, уочи прве званичне пријатељске утакмице са Хаитијем (0:0).

Због поменутог инцидента, као и због чињенице да договор није испоштован, јер је косовски тим носио на дресовима грб непризнатог савеза, Фудбалски савез Србије затражио је од ФИФА опозив дозволе за одигравање пријатељских утакмица.

Танјуг