Укратко (фото): ПОЧЕЛО НАЈАВЉЕНО ЗАСЕДАЊЕ У ВЕЗИ ПРОМЕНЕ КАЛЕНДАРА

neof2

Под председништвом неколико цариградских епископа, у Истамбулу је започела са радом предсаборско заседање предстојатеља православних помесних цркава. Од представника из СПЦ на овој скупштини су присутна три водећа екумениста. Поред најутицајнијег епископа Иринеја Буловића, на заседању су присутни и патријарх Иринеј Гавриловић и митрополит Амфилохије Радовић.

Као што се види на сликама, заседањем председавају епископи Цариграда, најпознатији по својим модернизмом и јеретичким ставовима. Осим патријарха Вартоломеја, са његове леве стране је Митрополит Француске Емануил, а са десне, познати идеолог екуменизма митрополит Јован Зизјулас. Осим питања о календару, очекује се да се наметне осталим представницима цркава и схватање по коме цариградски патријарх има власт над осталим патријаршијама сличну као папа у римокатолицизму. Oвом настојању (агресији) Цариграда досада се највише супротстављала Руска Патријаршија. Српски светитељ Јустин Ћелијски, одавно је говорио против оваквих заседања схватајући методику Цариграда штетном по устројству Цркве. Од оваквог настојањa да се организује тзв. “Васељенски Сабор” он је очекивао само нове расколе и јереси. Иначе, Цариградска патријаршија је од почетка 20. века у рукама против-црквених кругова који су инфицирали Цркву досада многим расколима и јересима. О томе можете видети у тексту “Пад цариградске патријаршије у британске руке” .

neof

neof1

neof2

Поред представника из древних патријаршија седи и “српска делегација”.

neof 3

Да ли је палица патријарха Вартоломеја довољно гвоздена да сломи отпор руске патријаршије у прихватању свог инфериорног положаја.

neof4

neof5

Увек расположени руски патријарх Кирил.

neof6

Погледајте, такође:  ЈАЧАЈУ ЈЕРЕСИ, ВРЕМЕ ЈЕ ПРОГОНА, ОРГАНИЗУЈЕМО ВАСЕЉЕНСКИ САБОР