Турска дозволила америчком ратном броду улазак у Црно море

15.si

Турска је дала зелено светло да амерички ратни брод прође кроз Босфор у наредна два дана, услед тензија у Украјини, Кримском региону, који дели светске силе.

Оригиналну вест прочитајте на следећем линку http://rt.com/news/us-warship-black-sea-966/

Ми у наставку доносимо вест преведену гугл преводиоцем

СРБИ НА ОКУП

Гугл преод:

Турски извори , говорећи са Хуррииет Даили Невс среду , одбио да образложи име америчког ратног брода . Исти званичници рекли дневном под условом анонимности даброд у питању није биоУСС Џорџ ХВ Буш носач авиона као нуклеарна сугерисао у неким новинским извештајима , јер не испуњава стандарде прописане од стране Монтреук Конвенцијом из 1936 у погледу тежине .

САД брод да прође кроз мореуз састаће стандарде Конвенције , наводе извори .

У среду ,руски Црноморска флота Особље потврдио је агенцији Итар-Тасс даСАД разарач је требало да уђе у Црно море касније ове недеље .

У недељу , Тас давођена ракета фрегата УСС – Тејлор , једна од две бродовима додељених Црног мора током Зимских олимпијских игара у Сочију је још увек у турској црноморској луци Самсун . Фрегата је била распоређена на 5. фебруара , заједно са амфибијска командни брод УСС Моунт Вхитнеи , . Према Конвенцији Монтреук , ратни бродови из земаља које не излазе на Црно море не може остати у водама дуже од 21 дана . ДокУСС Маунт Витни напустио 25. фебруара , УСС Тејлор остао у турске луке , наводно за поправке после покретања насукао 12. фебруара .

У међувремену , објављено је у уторак да су два руска ратна брода ушла у Црно море кроз Босфор . 150 ‘ Саратов ‘ слетање брода и156 “ Јамал “ напад брод прешао мореуза око 05:30 ГМТ , на путу до Црног мора ,Агенција Анадолу ( АА ) известио .

Нема Цоастгуард чамци су виђени у пратњи бродове . Украјински Хетман Сахаидацхни следи убрзо након тога , прелазећи Дарданели мореуз офф западној обали Турске . Два Цоастгуард бродови су пријавили АА да буде пратња брод .

Брод , који је учествовао у вођством НАТО – Оцеан Схиелд и Аталанта против пиратерије операција , наводно пристали близини луке Одеса у среду , кажеМинистарство одбране Украјине .

Саобраћај преко турских мореуза долази као тензије између Запада и Русије преко недавних догађаја у Криму , украјински полуострву налази на северној обали Црног мора , и даље се крчка .

Русија тренутно изнајмљује војну Вхарф и приобална инсталације у Кримском луке Севастопољ . Украјинска влада пристала да продужи закуп Русије на територији у 2010 , што омогућаваруске Црноморске флоте на Криму ефикасно остану у до 2047 .

Пет руских поморских јединица тренутно стациониран у лучком граду Севастопољу , укључујући и 30. дивизије , површинско Брод 41. ракетне бригаде, Брод 247тх Самостални Субмарине дивизије , 68. Харбор одбране брода, као и 422нд Самостални Хидрографског Схип дивизије .

У среду , руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да су војна лица из Црноморске флоте су “ у ​​њиховим сајтовима распоређивања “ и “ узети су додатне мере за очување будности сајтове . “

“ Ми ћемо учинити све да се спречи крвопролиће „, рекао је он , говорећи испред свог првог сусрета лицем у лице са својим колегом , САД Џона Керија , јеркриза избила .

Токомнедељу дана након што је влада Виктора Јануковича срушен од стране насилних уличних протеста , страхови од продубљивања политичке и друштвене сукобе су посебно акутан у Украјини про – руском истоку и југу .

Један дан после гласања да збаци Јанукович ,ново реконфигурацију парламент учинио у гостима са 2012 закон о мањинским језицима , који допушта употребу два службена језика у регионима где је величина етничке мањине прелази 10 одсто .

Поред руске – већина регионима погођеним овим законом , мађарски , румунски и молдавски такође изгубили свој статус као службених језика у неколико градова у западној Украјини .

Власти у украјинском Аутономне Републике Крим – где више од половине становништва је етнички Руски – затражио помоћ Москве након законског понизити руског језика .

Западне земље оптужују Русију да војно интервенише у Криму и позвао руске трупе да се врате у своје базе црноморских . Организација за безбедност и сарадњу у Европи ( ОЕБС ) је недавно послала војне посматраче у Кијев . Посматрачи из пан- европској безбедносној тела су на путу ка Криму , где ће пратити ситуацију на терену .

У среду , руски министар иностраних послова Сергеј Лавров поновио је председник Путин је раније речи да руске трупе нису заправо били распоређени из својих база у Криму . Лавров је рекао да су снаге са необележеним униформама које су се де – фацто контролу над Криму су самоодбране јединице које нису под руским покровитељством .

“ Ако су снаге самоодбране креиране од стране становника Крима , ми немамо власт над њима „, рекао је Лавров на конференцији за новинаре у Мадриду , након састанка са шпанским министром иностраних послова Хозе Мануел Гарсија – МАРГАЛЛО .

“ Они не примају наређења од нас [ ] , “ рекао је он .

У суботу ,Руска Федерација Савет -горњи дом Савезне скупштине Русије – одобрио председник Владимир Путин је захтев за слање војних снага у земљи у Украјину да обезбеди ред и мир у региону „, докдруштвено – политичка ситуација у земљи је стабилизована . “

Према билатералном споразуму у вези војне базе руске Црноморске флоте на Криму , Москва је дозвољено да имају до 25.000 војника у Украјини .

РТ