12 видео снимака који показују зашто Украјина страхује да устане против неонациста (ВИДЕО)

kijev neonacisti

Украјинске ултра-националистичке групе активно су се борилe на Маjдану да збацe председника Јануковича. Сада после жестоких нереда у Кијеву, они нису спремни да се одрекну својих насилних метода, ослобађајући своју „револуционарну“ власт против локалних власти.

Они крију своје лице иза маске. Они носе фармерке и маскирне униформе, шлемове и панцире. Њихов Арсенал није богат, али је веома моћан: буздовани као бодљикаве лопте, бејзбол палице, палице, лопате и бацачи пламена. Под маском „јединица самоодбране“, они нападају разне активисте у Кијеву.

Дана 15. фебруара, активисти „за чист Кијев“ окупили су се да почисте неред, прикупљали су смеће, и демонтирали барикаде на главном централном градском тргу који је био у срцу побуне. Али радикали су их блокирали у томе.

Наоружани младићи су затим јурили активисте и тукли их палицама.

Случаји посматрачи су увучени у туче. Један човек са лицем покривеним крвљу, рекао је да је заштитио једну жену када је група од пет до 10 „Мајдан“ демонстраната изненада их напала и претукла бејзбол палицама.

Ултра-националистичке групе које су активно учествовали у рушењу владајућег режима на Независном тргу Кијева сада желе да понови свој успех и у другим регионима Украјине.

Десничарска група под називом Прави Сектор има своју агенду. Они су мање заинтересовани сарадњом Украјине са Европском унијом, фокусирајући се уместо тога на „националне револуције“.

Они желе „Украјину за Украјинце.“ Њени чланови поздрављају се у нацистичком стилу и изговарају националистичке слогане попут „Слава нацији! Смрт непријатељима!“

Ултра-десни активиста Александар Музичко, звани „Сашко Белиј“ (Саша Бели) дефинитивно има свој стил преговарања.

„Десни Сектор је био наоружан и биће наоружан до када ће то бити неопходно“, рекао је Музичко, обучен у маскирну униформу. Како би потврдио своје речи, он је извукао једну АК-47 пушку испод стола локалног парламента Украјине.

„Нисте нам ви дали ово оружје и нећете нам га ни одузети. Ко жели да одузме моју пушку, мој пиштољ, мој нож? Нека покуша! Како Американци кажу, „Бог је сваког човека створио другачијег;! Сем Колт их је изједначио“ Ја ћу ставити по страни свој калашњиков само када буде поново заведен ред у Украјини „, рекао је он.

У видеу, под називом „Сашко комуницира са тужиоцем“, он промукло виче на тужиоца Ровно (Ровно) Област након што је кривична истрагу локалног убиства одложена.

Вучући тужиоца за кравату, Сашко прети да ће га везати канапом и одвући га на Маидан.

Други десничарски активиста, Игор Мосишчук – звани „Моша“ – члан је организације „Украјински националисти“.

Он поносно себе назива „украјинским националистем“ .У овом видеу од 2010 који се налази на ју тјубу, види се како се он надмено игра са оружјем.

Игор Мошчук је осуђен на шест година у јануару ове године због планирања рушење споменика Лењину, али је убрзо пуштен као „политички затвореник.“ Чим је изашао из затвора посетио је украјинску ТВ станицу и запретио да нико не говори о подели Украјине, а ко то прекрши биће грубо кажњен. Он је позвао десни сектор да крене према Криму.

Преговори између десничарских група и локалних власти изгледа да су далеко од конструктивних и мирних. Ултра-националисти, у пратњи маскираних људи у маскирним униформама са палицама у рукама, не показују поштовање.

Људи у Василкову не желе ултра-националисте у свом граду, који се налази око 25 километара од Кијева. Вербална борба између две групе ризикује да се развија у праве сукобе.

Дакле, ко су „Родољуби Украјине?“

Родољуби Украјине је добро организована група која се углавном састоји од фудбалских ултрас, професионалних пљачкаша, и милитаната. Сви они пролазе кроз илегалне војне обуке, користећи право оружје, у различитим деловима Украјине.

Овај видео показује савршено о коме се ради.

РТ – превод: СРБИ НА ОКУП