Србија предаје Хрватској сву војну документацију, а договорена је и заједничка војна вежба

vojska_srbije1

Министар одбране Србије и његов хрватски колега договорили су се о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске.

Министри одбране Србије и Хрватске Небојша Родић и Анте Котромановић постигли су договор о предаји имовинско-правне документације војних некретнина бивше ЈНА на подручју Хрватске. Договорен је модалитет и динамика предаје те документације који се односи на документацију о објектима ратног ваздухопловства и морнарице бивше ЈНА.

Котромановић је захвалио Родићу на предатим аерофото снимцима из 1968. године, који ће олакшати поступак легализације свих објеката у Хрватској.

Двојица министара разговарали су и о билатералној сарадњи у области одбране и безбједности, као и могућностима проширења сарадње, те оцијенили да је она у узлазној путањи. Као примјер, истакнуто је одржавање прве заједничке војне вјежбе „Заједнички одговор 14“ током ове године.

Договорен је и наставак размјене полазника на највишем нивоу школовања официра, а размотрена је и могућност унапређења сарадње у области војне медицине и едукације. Посебна пажња посвећена је процесу европских интеграција.

РТРС