“Нико нема право да без разлога пошаље трупе у другу државу“… сем САД

???????????????????

Амерички председник Барак Обама рекао је да ће америчка влада размотрити економске и дипломатске опције које ће изоловати Русију и позвао Конгрес да ради на пакету помоћи за Украјину, пренео је АП.

„Председник Русије Владимир Путин треба да дозволи међународним посматрачима да посредују у постизању договора у Украјини који би био прихватљив за украјински народ“, изјавио је Обама уочи састанка са израелским премијером Бењамином Нетањахуом у Вашингтону.

“Ниједна земља нема права да без разлога пошаље трупе у другу државу“, казао је Обама.

Поставља се питање да ли се ова изјава Обаме односи и на одлуку напада САД на Ирак, Авганистан и СР Југославију, када је америчког шефа државе подржао Конгрес, баш као што је Путина подржао Горњи дом Савета Федерације да пошаље трупе у Украјину.

Претходно су министри спољних послова ЕУ од Русије затражили да хитно врати трупе у Украјини на почетне положаје и успостави дијалог са властима у Кијеву или ће се суочити са санкцијама.

Заменик америчког председника Џозеф Бајден позвао је премијера Русије Дмитрија Медведева да Руси повуку снаге из Украјине.

Срна, Вестионлине