Поглавар УГКЦ тражи од званичника ЕУ да не дозволе да се уништи Украјина

grkokatolik

„Недавно, Европска унија је добила Нобелову награду за мир за допринос миру на земљи, посебно у Европи, у протеклих 60 година. Дакле, ми смо окренути вама са инсистирањем да не буде дозвољено да се уништи центар континента – Украјина “ , – написано је у писму поглавара УГКЦ, званичницима ЕУ, укључујући председника Европске Комисије Жозе Мануела Бароза, председника Европског Савета Хермана Ван Ромпеја и председника Европског Парламент Мартина Шулца .
Поглавар УГКЦ позива на солидарност са украјинским народом у овим тешким временима, када разне војне трупе из Руске Федерације нападају суверену Украјину .

„У нашој земљи не постоји језичка, етничка и верска дискриминација. Током протекла три месеца, Украјина је показала сву своју оданост демократским вредностима и свој европски избор. Наша дубока и искрена жеља јесте да се створе и побољшају наши братски и пријатељски односи са Русијом у духу узајамног поштовања,“ – написао је да званичницима ЕУ поглавар .

Поглавар УГКЦ се нада да званичници неће остати равнодушни и да ће учинити напоре да зауставе агресију на Украјину.

„Ми верујемо да је Бог – не у снази, него у истини. Истина је на страни украјинског народа. Бог нас све благословио“ – овим речима завршава своју жалбу поглавар.

УГКЦ информатичко одељење

функционални линк: http://news.ugcc.org.ua/news/glava_ugkts_prosit_visokoposadovts%D1%96v_yes_ne_dozvoliti_znishchiti_ukrainu_69452.html