Небо Крима штити 45 МиГ-ова 29 из 204. ваздухополовне базе и сви прешли на руску страну (ВИДЕО)

mig29m

03.03.2014. – Ваздухополовна база Белбек под контролом Крима

204. ваздухополовна база Ратног ваздухопловства Украјине, са 45 авиона МиГ 29, прешла је на страну Крима. Истовремено, Кримски Врховни савет издао је саопштење у коме је оптужио актуелну власт Кијева у припреми војне интервенције против Кримске аутономије .

„Данас, 204. ваздухополовна база у Белбеку прешла је на страну кримског народа, аеродром у Белбеку са 45 авиона МиГ- 29 и четири тренинг авиона Л – 39“ – саопштио је предатвник Аутономне покрајине. Према његовим речима, укупан број војника Оружаних снага Украјине, који су стали на страну кримског народа, близу је шест хиљада људи.

У међувремену, Врховни савет Аутономне Републике Крим, издао је саопштење у коме је оптужио актуелну власт Кијева у припреми војне интервенције и мешање у послове Кримске аутономије. „Нејасне и неприхватљиве су изјаве из Кијева да је Врховни савет Аутономне Републике Крим у својим акцијама отишао изван правног оквира Украјине, посебно када се одлучује о одржавању (локалног) референдума о побољшању статуса и овлашћења аутономије, као и промене у саставу Савета министара Аутономне Републике Крим,“- наводи се у саопштењу. У Кримском парламенту верују да су ове изјаве део планиране кампање да се дискредитује ауторитет и његово руководство.

Восток.рс