Конференција за новинаре „Срби На Окуп“ – избори на КиМ

Срби на окупДанас је у Косовској Митровици одржана конференција за новинаре Свесрбског националног већа „Срби На Окуп“.
Повод – расписивање избора на свим нивоима на Косову и Метохији.

Представници свесрбског националног већа „Срби На Окуп“ позвали су србски народ са Косова и Метохије да без било које резерве изађу на изборе и тиме покажу своју припадност држави Србији. Исто тако, позвали су све политичке лидере са Косова и Метохије и из централне Србије да стану уз свој народ, јер било каквој калкулацији овде више нема места.

У нашој секцији видео вести можете погледати видео прилог у целости са данашње конференције за новинаре, а у продужетку транскрипт са конференције.

Уредништво „Срби На Окуп“

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ШТАМПУ ССНВ „СРБИ НА ОКУП“,

22.3. 2012. у КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

(учествовали: Игор Војиновић, Саша Касаловић и Бобан Ковачевић)

Бобан Ковачевић:

Браћо и сестре, помаже Бог. Ево, данас смо се сакупили на конференцији за штампу ССНВ „Срби на окуп“ у вези предстојећих избора наше Државе Србије. Међутим, ситуација је толико критична, да се мења из тренутка у тренутак, што ћете чути од нашег говорника, Игора Војиновића, представника за Косовску Митровицу, и господина Саше Касаловића из Зубиног Потока.

Игор Војиновић:

У име ССНВ „Срби на окуп“, овдје смо дошли да јавности кажемо још једном истину, а то је да повежемо комплетну ситуацију, која се дешава на просторима Јужне Српске Покрајине, и свих Српских простора, са тренутним дешавањима, и са будућим, врло битним СВИМ изборима, који треба да се одрже.

Док ово говоримо, имамо информацију да је јутрос, у раним часовима, полиција, тачније МУП Србије, њена специјална јединица жандармерије…, да су блокирали алтернативни пут, којим се заобилази Еулексов и Шиптарски пункт на Јарињу.

Шта нам то говори?

Да је пред ове локалне, покрајинске, парламентарне и предсједничке изборе, Ивица Пачић још једном показао своје сопствено лице право, а то је да никада није био ни патриота, ни родољуб, јер, како то може бити онај који шаље полицију Србије да блокира сопствену државу и сопствени народ? Како то може бити онај, који је слао неколико пута до данас ту исту полицију, и те исте специјалне снаге, да бију само Српски народ, који хапсе само Србе, и то оне Србе, који су криви само зато што су вјерни својој Држави Србији? Зашто тај несрећни министар полиције, који се, надам се, послије овог више никад неће појавити у влади будуће неке Србије, не пошаље ту исту Српску полицију да испуни своју Уставну обавезу, да заштити грађане Републике Србије- да хапске Шиптарске терористе и сепаратисте, да хапси све криминалце, и све непријатеље ове државе. Не, он не жели то да ради. А, ево, јутрос их је опет послао да нападну сопствени народ, да нападну сопствену државу, и због тога мора се изаћи на изборе.

Избори су расписани у складу са Уставом Републике Србије, и са Законима наше државе. То је у складу са, већ толико помињаном, Резолуцијом 1244, то је у складу са свим могућим правилима и прописима. Али, избори морају да се одрже на свим нивоима- на локалним, на покрајинским, на парламентарним, и на предсједничким. И на цијелој цјелокупној територији Републике Србије. Значи, на територији Аутономне Покрајине Косова, и то на цијелој територији АП Косова. То се, такође, мора повезати са Референдумом, који је одржан, јер и Референдум то захтијева. То се, такође, мора повезати са барикадама, које једва опстају, јер режим из Београда, ова несрећна влада, којој долази крај, цијело вријеме саботира барикаде, које једине тренутно бране Србију. Јер, као што већ рекох, не брани полиција, не брани војска Србије, које и нема.

Барикаде, Референдум и избори омогући ће опстанак Србије и Српског народа.

Немају право њих десетак посто на територији Јужне Српске Покрајине, који себе сматрају Србима још само по имену и презимену, али који служе Хашиму Тачију, да због свог богаћења, и због свог положаја будућих капоа у једном модерном концентрационом логору, који се предвиђа за Србе на цијелој територији Јужне Покрајине, нас све доведу у безизлазну ситуацију да будемо остављени на милост и немилост Шиптарских терориста и белосветских бандита у облику мисије Еулекса.

Такође, када говоримо о Еулексу, не смемо заборавити да нам режим стално, преко спиновања медија, покушава протурити причу како је Еулекс нека неутрална, мировна мисија, и да мора да се врати ка том неутралном статусу. Нетачно. Еулекс није ни настао као неутрална, ни мировна мисија. Еулекс је настао по налогу Мартина Ахтисарија, као мисија , која је дошла на просторе Јужне Српске Покрајине да спроведе надгледану независност такозване „Републике Косово“, да формира све институције те „косовске државе“, и чији је задатак да формира пограничне пунктове, чији је задатак да постави царинике, чији је задатак да хапси лојалне грађане Републике Србије, и зато они траже слободу кретања. Слободу кретања- да би могли да хапсе, да бију, да затварају, и да наносе зло овим људима, који живе овде.

Морамо погледати истини у очи. Не можемо сами себе да лажемо, и да дозволимо да нас лажу, и да нас ових десет посто Тачијевих „Срба“ воде у пропаст, да се залуђујемо „Гранд-парадом“, весељем, док непријатељ оштри ножеве. Морамо испоштовати Референдум на који смо изашли, и морамо изаћи на изборе, који се морају одржати. И на том Референдуму, на који смо изашли, на којем смо масовно рекли- НЕ- институцијама квази-државе „Косово“, и сада, на овим будућим изборима, исто ћемо рећи.

Паметан народ неће гласати за странке које се залажу за Европску Унију. Постоји једна стара пословица, која каже: „Када један народ напада други народ, крив је онај ко напада. Кад се то понови други пут, крива су оба. А, ако се то понови и трећи пут, крив је онај који је нападнут.“

Е, сада, ако ми трећи пут дозволимо себи да изађемо на изборе, и гласамо за оне који се залажу за зло, које се зове Европска Унија, сами смо криви за своју несрећу, и немамо право да се жалимо.

У сваком случају, избори, ако су расписани, морају бити и одржани. Нико из овог режима више не смије да убеди било кога да нађе разлог да се они не одрже. Те, позивај се на УНМИК, те позивај се на КФОР, те позивај се на Резолуцију 1244, на онај начин како њима одговара. Што се нису позвали на тај начин 2008., када су овдје одржани исти избори? Зашто се не би овдје одржали покрајински избори на Косову и Метохији? Они су говорили на исти начин: „Ево, ако се одржи Референдум, то ће донијети несрећу.“ Шта би с том несрећом? Нема је. Добили смо Референдум, који морамо да испоштујемо.

Толико од мене. Хвала.

Саша Касаловић:

Помаже Бог, браћо и сестре.

На ову Игорову причу, ја стварно не бих имао много тога да додам, али покушаћу да, са своје тачке гледишта, да дам како то видим, шта би ми, као Српски народ на Косову и Метохији, хитно морали да урадимо, из превасходно простог разлога- зато што је све оно што смо до сад радили била једна мудра, организована, једна упорна борба, коју сви наши непријатељи покушавају да обесмисле, да се не виде резултати те и такве борбе. Значи, од тренутка када смо ушли у овај проблем, у периоду од 1999. па до данас, ми смо имали константну тежњу Европске Уније, и свих ових земаља које су нас напале, да би нас одвојиле од остатка Србије. И још и тада је осмишљена та тиха стратегија тихе интеграције Српског народа у неко ново друштво, а сада знамо да се то ново друштво зове такозвана „независна држава Косово.“ Да зло буде још веће, за ових 12 година, својим упорним радом, наши непријатељи, су међу нашим народом пронашли оне људе који су сада, на жалост, на власти у Републици Србији,и удруженим снагама раде против интереса државе и народа, кршећи, без имало страха, Устав, и право, и све законе, па чак и оне Божије, који гарантују, и који су увек гарантовали, да ми као народ, живимо у истој држави.

Зато што се све то десило, ми смо, без неке посебне жеље да дам…да дајемо осврт на Референдум, који се врло скоро догодио на Косову и Метохији, ми смо били принуђени да изађемо на Референдум, и ту смо недвосмислено сви, у огромном проценту, рекли да се не слажемо са инсталацијом „независне државе Косова“ на деловима где је већински живаљ Српски народ.

Реалан наставак те приче је и одржавање избора, који следи. Суштина деловања наше ненародне, однарођене власти у Београду је извргавање руглу Устава, а сада и Референдума, као већински изражене воље народа са ових простора.

Не поштујући Устав, они су водили преговоре у Бриселу, и све одлуке које су донели су директно усмерене на штету Српског народа.

А, сада, с обзиром да се догодио Референдум, и да смо јасно рекли шта желимо, и са чим се никада нећемо сложити, они покушавају да, такође, Референдум, као један значајни институт у животу Срба овде данас, извргну руглу, и да га јавности у ужој Србији представе као безначајан. Из тих разлога, ми, ССНВ, организација „Срби на окуп“, позивамо све Србе на Косову и Метохији, и Јужно од Ибра, и Северно од Ибра, да максимално уложе напор и да организују у својој режији, изборе, како год знају и умеју. То неће ићи лако, то ће заиста бити тежак подухват, поред свих ових претњи, којима се придружила и наша ненародна власт. А, пошто знамо да свака борба захтева и жртве, позивамо нашу браћу Јужно од Ибра да буду спремни, надамо се, на одрицања, и на жртве, које неће подразумевати губљење живота, (иако то политички представници такозване „независне државе Косово“ свакодневно изјављују, и прете да ће силом спречити одржавање избора), јер је то једини гарант за сву нашу браћу Јужно од Ибра, да ће тако целом Српству свеколиком, гласно и јасно рећи да су трајно опредељени да живе у сопственој држави,

иако им ова ненародна власт подмеће све, и чини све да у широј јавности Српској испадне да су се они, у ствари, помирили са тим, и да више не живе у сопственој држави, која се зове Србија.

Позивамо, такође, и све политичке странке, организације, покрете, партије, на Северу Косова и Метохије, који делују слободно, за разлику од наше браће Јужно од Ибра, да дају свој максимални и пун допринос одржавању избора на Северу Косова, јер је и за нас то, такође, једини гарант да ћемо остати да живимо у својој држави и убудуће. Истине ради, мора да се каже, Европска Унија, међународна заједница, која ради на штету Србије и Српских интереса, је отворила карте. Ово је отворена игра.

Они, поред све те своје силне војне моћи, и политичких могућности које имају, и утицаја у свету, они јасно и недвосмислено, и гласно кажу да Србија мора да се одрекне Косова и Метохије, да мора да призна независност, и да је то услов за даљи наставак преговора да би се Србија учланила у Европску унију.

Кад су они тако отворено кренули, и отворили карте, и рекли шта имају да кажу овој ненародној власти, мислим да је крајње време да сви наши политичари, политичке групације, партије, покрети, такође јасно, недвосмислено стану иза идеје живота свих Срба у једној држави, јер ми више времена за игре мачке и миша, и сачекивања иза ћошкова, немамо. Ово је одсутан тренутак, ово је крајњи тренутак да се сви пробудимо. Овде више нема места лицемерју и дволичности. Те, стога, позивамо и наше локалне политичаре да се ману игара са онима који нам никада нису мислили добро, да прекину са тајним разговорима, или јавним разговорима са мисијама које су овде дошле да инсталирају „независну државу Косово“, и да, без резерве, поштују највиши институт данас на просторима Косова и Метохије, а то је референдумски изражена воља.

Они немају право да је прекрајају, јер самим тим чином прекрајања, или непоштовања те воље, они су себе дисквалификовали из ове приче о борби за опстанак Срба и Србије на овим просторима.Те је ово једна порука њима, један захтев Српског народа са Косова и Метохије, да се узму у памет, и да ми, који ово овако образлажемо, у њима не видимо ништа…у њиховом деловању не видимо ништа лоше, али да су дужни да поштују одлуке народа изражене на Референдуму, који је тек недавно био одржан.

То је оно што морамо да урадимо, то је једини начин да бисмо могло да овде опстанемо, и да својим потомцима оставимо нешто у наследство, као што су то и нама наши претци оставили, а то је Држава Србија, за коју смо кроз векове тако страшно пострадали.

Захваљујем.