КПС полиција ухапсила два Србина у Грачаници због лепљена плаката за изборе у Србији

hapsenje_srba

ПРИШТИНА – Полиција Косова ухапсила је два Србина у Грачаници због лепљења плаката изборног карактера за парламентарне изборе у Србији, речено је Тањугу у косовској полицији.

Како су објавили приштински медији, ради се о Данилу Костићу и Миломиру Петрићу који су чланови Српске радикалне странке, а који су на јавним местима лепили плакете те странке.

У полицији су навели да су плакати лепљени у Грачаници и да је такво понашање противзаконито.

Канцеларија за Косово и Метохију оштро је протестовала због хапшења Перића и Костића у Грачаници, које је, како се наводи у саопштењу, КПС привела због лепљења предизборних плаката, за парламентарне изборе у Србији 16. марта.

Исказивање политичке воље је демократско и грађанско право сваког грађанина, па стога захтевамо да се то право омогући и Србима на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије за КиМ упућен је захтев да надлежнима и међународној заједници, у првом реду од ОЕБС-у, да се Перић и Костић одмах ослободе, а да Приштина престане са угрожавањем људских права Срба у Покрајини.

Српска радикална странка (СРС) саопштила је да је циљ оваквог потеза косовске полицијске службе застрашивање и притисак на патриотске снаге и да осликава праву природу Бриселског споразума, чији је циљ протеривање свега српског са Косова и Метохије.

Радикали су позвали Владу Србије да хитно предузме мере да активисти те странке буду пуштени из притвора.

Танјуг