Британци у страху: Путин је луд, увешће нас у Трећи светски рат!

vladimir-putin

ЛОНДОН – Ситуација око Крима поприма драматичне обрисе, а реакција руског председника Владимира Путина који је војне снаге ставио у стање највеће борбене готовости узнемирила је јавност у више западних земаља,  а ако је судећи по коментарима у медијима и на друштвеним мрежама, у највећем страху од глобалног светског сукоба су Енглези!

Медији на Острву већ данима помно прате сва дешавања у Украјини и неподољено су на страни опозиције предвођене Кличком и Јулијом Тимошенко. Ипак, најновија збивања на Криму, упад наоружаних особа у зграде владе и парламента као и спремност Путина да пошаље војску, морнарицу и авијацију унела је озбиљан немир у енглеске медије.

Лист „Сан“ у својим коментарима констатује да би „свака исхитрена рекације Москве у овом тренутку била озбиљна претња светском миру“ док Би-Би-Си констатује да је црвена линија између рата и мира „већ начета“.

Ипакм како то обично и бива, најдиректнији коментари су на друштвеним мрежама па тако на Твитеру, на налогу Би-Би- Си Ворлда, поједини посетиоци исказују и праву панику за могући развој догађаја око Украјине:

-Зауставите Путина, тај човек је луд! Послаће руску армију на Крим, изазваће Трећи светски рат, не желим то“!, само су неки од коменетара уплашених Британаца.

Извор: Правда