Игор Лукшић и Енвер Хоџај потписали меморандум о сарадњи влада Црне Горе и ткзв. Косова

enver-hodzaj-igor-luksic-1(1)

Приштина – „Министри спољних послова“ Црне Горе и ткзв. Косова Игор Лукшић и Енвер Хоџај потписали су у Приштини меморандум о сарадњи две владе у процесу европских интеграција.

Они су најавили отварање ткзв. амбасаде Косова у Подгорици током ове године, те скоро потписивање споразума о демаркацији границе.

Како је саопштено из црногорске владе, они су оценили да Црна Гора и ткзв. Косово немају отворених питања и да су „најбољи пример конструктивних суседских и добрих билатералних односа“.

Лукшић се током званичне посете Приштини састао и са ткзв. председником парламента Јакупом Краснићијем и ратним злочинцем Хашимом Тачијем.

Током састанка Лукшића и Тачија оцењено је да су дијалог Београда и Приштине, те нормализација односа две стране, допринели стварању позитивне климе у читавом региону.

На састанку Лукшића са Краснићијем оцењено је да су мањине важна спона за даље унапређење и јачање билатералних односа Црне Горе и ткзв. Косова.

Краснићи је, најавио скоро решавање питања признавања црногорске националне заједнице у ткзв. Уставу Косова, односно обезбеди њена већа заступљеност у „косовским институцијама“, наведено је у саопштењу.

Танјуг – Срби на окуп