Променио 4 странке за годину дана

politika-stranke-logo

Горњи Милановац — Одборник у Скупштини општине Горњег Милановца Мирко Чаровић за годину дана променио је четири странке у истом сазиву локалног парламента, саопштено је из ДС.

Како је изјавио потпредседник Општинског одбора ДС-а Добросав Лазаревић, одборнички мандат Чаровић је добио на листи демократа у мају 2012. године, па је затим подржавао Уједињене регионе Србије, пре два месеца СПС, да би се сада учланио у Српску напредну странку.

У све странке пренео је и свој одборнички мандат.

„У ДС се учланио када смо били на власти, а пошто смо изгубили изборе, он је почео да одлази где је процењивао да му је најбоље и сада нас је обавестио да је у СНС-у, где је дао већину подељеној одборничкој групи ове странке“, рекао је Лазаревић.

Он је објаснио да је Чаровићу лично омогучхио стално запослење у Дому здравља, где је тада био директор, само зато што се учланио у Демократску странку.

„Тражићемо да врати мандат јер су бирачи за њега гласали као члана ДС што је и једино морално јер смо му омогућили да се по партијској линији запосли, а зато су други били ускраћени“, истакао је Лазаревић.

Чаровић је за агенцију Бета потврдио да је сада члан СНС-а. „Што се тиче враћања мандата, размислићу ових дана“, рекао је Чаровић.

БЕТА