Неуставна Уредба о катастру за КиМ донешена на основу Бриселских споразума

?????????????????????????????????

БЕОГРАД- Уставни суд Србије утврдио је да „Уредба о посебном начину обраде података садржаних у катастру земљишта за Аутономну покрајину Косово и Метохија није у сагласности са Уставом и законом“.

Како се наводи на сајту суда, суд је одбацио захтев за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу наведене Уредбе.

Поводом одлуке суда, реаговала је Демократска странка Србије, оцењујући да је Устави суд одлуком о неуставности Уредбе о катастру за Косово, која је настала на основу Бриселских споразума, „започео да обавља посао заштите уставног поретка земље“.
„Иако је реч о једној уредби, а ДС С је поднео више предлога Уставном суду да поништи све бриселске споразуме, од изузетног је значаја ова одлука Уставног суда, јер за земљу нема већег националног интереса од заштите Устава и спречавања да албански сепаратисти праве своју државу на тлу Србије“, наведено је у саопштењу ове странке.

ДС С очекује да Уставни суд што пре прогласи све бриселске споразуме противуставним и тако стане у заштиту уставног поретка и у заштиту Косова и Метохије.

Танјуг