Горан Ракић: Потписаћу оно што је Крстимир Пантић одбио да потпише

goran rakic kim

Косовска Митровица – Новоизабрани ткзв. градоначелник северне Косовске Митровице Горан Ракић најавио је да ће потписати документа о преузимању дужности.

Тај документ је раније због обележја државе Косово одбио да потпише Крстимир Пантић.

„Спроводимо Бриселски споразум, начин потписивања је унапред договорен, документи су статусно неутрални“, рекао је Ракић за Нови магазин.

Према његовим речима, на згради општине у северној Косовској Митровици биће застава Србије или ниједна друга, док ће на табли на згради општине писати „Општина Северна Косовска Митровица“.

Ракић је додао да се за ткзв. градоначелника у име Српске, коју подржава Влада Србије, кандидовао „због силних неправди које српски народ трпи на Косову и Метохији“.

„Већ сам рекао да са позиције ткзв. градоначелника могу допринети решавању проблема. Убиства за која нико не одговара, отимање имовине, протеривања, све су то егзистенцијални проблеми Срба за које нико никада није одговарао. Сада се ствари мењају, предуго су духови лутали шумама и време је да сваки злочин над Србима добије своје име и презиме“, рекао је Ракић.

Додао је да је Заједница српских општина „оно што Србима гарантује останак и опстанак“ на Косову.

„У наредним данима биће готов Статут ЗСО, затим следи и формирање. Радује чињеница да се Срби окупљају око ЗСО и да су после дугог низа година коначно заједно са државом Србијом наступили јединствено у решавању нагомиланих проблема. Жао ми је што се то није десило неколико година раније“, рекао је Ракић.

Горан Ракић изабран је у недељу, у првом кругу поновљених ткзв. избора за градоначелника. Претходно је изабрани градоначелник, Крстимир Пантић, такође са листе Српска, одбио да потпише документа на којима су симболи Косова били залепљени белим стикером.

Бета