ПРОГЛАС СРБСКОМ НАРОДУ

cetnicki grb

Поводом тренутних дешавања у Србским земљама уз осврт на догађаје из скорије историје Србског народа

Већ данима трају протести у бошњачко-хрватској федерацији Босне и Херцеговине, који пријете да се „прелију“ и у Републику Српску. Протести су почели у Тузли гдје су се „спонтано почели окупљати социјално угрожени слојеви друштва“, да би се сутрадан протести „прелили“ у многе градове бошњачко-хрватске федрације. Све је с почетка изгледало као социјални немири, међутим након неколико дана и пред камерама изнијетих захтјева коловођа протеста (који се већ првих дана претворио у рушилачко-пљачкашки стампедо), видјели смо да су неки од основних захтијева усмјерени на укидање Републике Српске и њених институција, те у крајњој линији, поновну миноризацију Србског народа у Босни и Херцеговини. Тада су пале маске и „социјално угрожени демонстранти“ су се претворили у борце за прекрајање Дејтонског мировног споразума и унитаризацију Босне и Херцеговине на штету Србског народа у Босни и Херцеговини.

По нашим сазнањима већ су организоване групе (хорде), које су покушале да из Сарајева дођу у Србско (Источно) Сарајево, из Тузле у Брчко и Бијељину, и из јужног дијела Добоја у Србски дио Добоја, те тамо крену у своју рушилачку мисију и напад на институције Републике Српске и Србски народ. Спријечени су од стране полиције Републике Српске, и за сада су протести ограничени на бошњачко-хрватску федерацију (уз напомену да су неки мини-протести ипак одржани у Бањалуци и Бијељини, организовани од стране НВО „Оштра нула“ и „Хелсиншки парламент грађана“, а знамо ко финансира овакве организације). Видјевиши којом жестином су се демонстранти устријемили на рушење и паљење по бошњачко-хрватској федерацији, питамо се како би тек, и са којим жаром, запалили Републику Српску!?

 

Не подржавамо ни једну политичку партију у било којој Србској земљи, нити имамо икакве политичке интересе и амбиције, но само желимо да позовемо Србски народ на опрез у овом неизвјесном времену и компликованој политичкој ситуацији.

Нема вође на земљи који ће нас спасити! Није то ни Александар Вучић, ни Милорад Додик, ни Владимир Путин, нити било ко други! Неће избори промјенити стање у Србском народу и Србским државама! Избори се одрже и једни оду а дођу други, а и једни и други раде за интересе страних сила, а интереси страних сила су готово увјек противни интересима Србског народа! Зато, брате Србине, не тражи вођу и спаситеља на изборима! Наш Вођа и наш Спаситељ је у Небеском Царству, и ми чекамо Његов други долазак. Он је наш једини Спаситељ у кога треба да се надамо, у кога треба да вјерујемо, и коме треба да се молимо – Господ Исус Христос!

 

Наша је дужност и обавеза да обавјестимо и упозоримо Србски народ да су се црни облаци надвили над све територије гдје живи Србски народ и да се зло поново уздиже и организује да преко својих поданика заврши оно што нису успјели од 1941. до 1945. и од 1991. до 1999., а то је уништење Србског народа на овим просторима!

Душмани нашег народа, уз помоћ својих савезника са запада (и уз сарадњу домаћих издајника), побили су и протјерали Србе из Републике Српске Крајине, затим су то исто покушали да учине и у Босни и Херцеговини, и дјелимично су успјели јер су побили и протјерали 99% Срба са својих вјековних огњишта у садашњој бошњачко-хрватској федерацији, међутим поносни Србски народ у БиХ се самоорганизовао и у борби за опстанак створио Републику Српску. Република Српска, иако привидно слободна, и дан-данас води борбу за свој опстанак и у незавидној је позицији.

Зла аждаја са запада (Ватикан, Сједињене Америчке Државе, Европска Унија, НАТО, итд.) није могла да поднесе то што се Србски народ западно од Дрине изборио за какву-такву слободу, па се одмах послије успостављања примирја у Босни и Херцеговини устријемила на колијевку Србске духовности и државности – Свето Косово и Метохију! Шиптари – вазда жедни Србске крви, су ту прилику једва дочекали, и уз помоћ истих оних западних војних сила започињу погром над Србским народом, светињама и духовно-историјском благу на Косову и Метохији. Видјевши да ће шиптари тешко сами да ишчупају срце Србском народу, западна аждаја покреће ратну машинерију и 78 дана бјесомучно бомбардује Србску земљу и Србски народ најсмртоноснијим оружијима данашњице. Епилог свега тога су хиљаде убијених Срба, стотине хиљада протјераних са својих огњишта, уништена инфраструктура, уништена и опустошена села, цркве и манастири, затрованост Србске земље осиромашеним уранијумом, итд… За ревносно убијање и протјеривање Срба западна аждаја шиптаре награђује такозваном „независном државом Косово“! У сјеверном дијелу Косова и Метохије Србски народ се самоорганизовао и бори се за опстанак у државно-правном систему Републике Србије, свакодневно се опирући притисцима да се „интегрише у државу Косово“, међутим, борба за опстанак није била толико тешка док се није десила велеиздаја од стране властодржаца у Београду и Патријаршији СПЦ! Са Косова и Метохије су прогнали канонског (законитог) Епископа Артемија и на његово мјесто поставили незаконитог Епископа Теодосија, који учествује у издаји Православне вјере и Србских националних интереса на КиМ сарађујући са највећим ратним злочинцима који су живим Србима вадили органе.

Мафијашки режим Мила Ђукановића у Црној Гори већ 20 година ради на расрбљавању Срба – Црногораца и брисању из сјећања Србског народа Црне Горе да су били „Србска Спарта“ и да су изњедрили такве величине као што су Петар I Петровић – Свети Петар Цетињски, Петар II Петровић Његош, и многи други честити Срби Црногорских брда и приморја. Прогласивши независност Црне Горе и признавши независност тзв. „државе Косово“, забили су нож у леђа Србској држави и Србском народу!

Не смијемо да заборавимо да Мађари и војвођански аутономаши раде све да одвоје Војводину од Србије, као и муслимани у Рашкој области који желе да одвоје Рашку.

Румуни и Бугари све гласније говоре о присвајању источних дијелова Србске државе, а шиптари би да створе велику Албанију, припајајући дијелове јужне Србије, Црне Горе и садашње Македоније. Дакле, са свих страна нападају на нас и желе да нас на овим просторима нестане! Не смијемо да помислимо како се Срба у Републици Српској не тичу проблеми Срба на Косову и Метохији, или да Срби у Шумадији помисле да се њих не тиче проблем Срба у Републици Српској, или да Срби у Војводини, не дај Боже, помисле да се њих не тиче проблем Срба у Црној Гори!

Тренутно стање у Србским земљама је такво какво је – тешко и неизвјесно, као и много пута у нашој бурној историји, међутим, са вјером у Бога, борба за Крст Часни и слободу златну мора да се настави! Не смијемо да станемо, не смијемо да издамо наше славне претке! Не смијемо да издамо Светог Саву и Светог Цара Лазара! Иако су многи Срби издали, па чак и Патријарх и многи Епископи, генерали и војсковође, учени људи и државни службеници, ми, обични људи, не смијемо да издамо!

Од нас све почиње! Морамо да се организујемо, да пођемо од себе! Морамо да се бранимо и да пружимо отпор! Ми смо увјек били слободарски народ! Срушили смо двије моћне царевине које су нас биле поробиле! Побједили смо и Турке, и Аустроугаре и Швабе! Морамо прво себе да промјенимо, да се побољшамо, прво себе, а онда и нашу браћу, комшије и пријатеље! Да се у добру састанемо и удружимо! Да се Богу помолимо и опроштај замолимо, за Вјеру, Бога и Отачаство да се жртвујемо! Запамтимо да су из истог народа потекли и Бранковић и Обилић! На нама је да одаберемо какви ћемо бити и какве ће нас историја запамтити!

Окренимо се Богу и себи! Вратимо се коријенима! Освјестимо се од омамљујућег шапата о бољем животу у Европској Унији, о миру и благостању! Сунце туђег неба неће боље да нас грије, нити ће туђа земља боље да нам рађа! Нека нас се преци не постиде, а нека нас потомци по јунаштву и врлини спомињу!

С вјером у Бога, за Краља и Отаџбину!

Главна управа Четничке организације