Кијевски пучисти расписали потерницу за Јануковичем

????????????????

  • Пучистички вд министра унутрашњих послова Арсен АВАКОВ: Чим је чуо да је Врховна Рада именовала Александра Турчинова за вршиоца дужности шефа државе, Јанукович је хитно напустио приватни санаторијум на Криму у који је стигао из Доњецка и упутио се према аеродрому „Белбек“. Није, међутим, стигао до аеродрома
  • Зауставио се у приватној резиденцији поред Балаклаве. Ту је окупио обезбеђење и питао: ко је спреман да са њим иде даље, а ко жели да ту остане. Потом се са свима опростио и потписао да се одриче од државног обезбеђења. Телохранитељи који нису пристали да крену са њим, већ су вратили своје оружје служби државног обезбеђења – тврди Аваков, признајући да не зна шта је даље било

ВРШИЛАЦ дужности министра унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков, којег је на то место довео државни преврат у форми „евромајдана“, издао је налог за хапшење наводно смењеног председника Виктора Јануковича, због „масовног убијања мирних грађана“. Истовремено је за њим расписао потерницу.

„Покренули смо процедуру кривичног поступка због масакра мирољубивих грађана. Јанукович је, као и остали одговорни званичници, стављен на налог за хапшење“, додао је Аваков.

Истовремено је објавио да је потерницу расписао и за „више других бивших државних функционера.

Није познато где се Јанукович налази, јер је у суботу наводно из Харкова покушао да пређе у Русију, али га је у томе спречила гранична полиција.

Кијевски пучисти верују да Јанукович више није на истоку земље, односно на Криму, где је тобоже виђен у друштву руских маринаца.

Сам Аваков тврди да је Јанукович 21. фебруара, у пратњи шефа своје администрације Андреја Кљујева, хеликоптером одлетео у Харков, са намером да тамо учествује у раду конгреса посланика истока и југа Украјине и Крима.

Према његовим речима, у суботу је преноћио у државној резиденцији у Харкову, али није хтео да учествује у раду конгреса (само му се обратио снимљеном поруком), па потом – опет хеликоптером – одлетео у Доњецк.

Одатле је, заједно са обезбеђењем, намеравао да са два „фалкона“ одлети, вероватно у Русију, али га је спречила погранична служба.

Зато се вратио у државну резиденцију у Доњецку, али је у њој – тврди Аваков – провео само неколико сати јер је убрзо службеним аутомобилом, у пратњи само обезбеђења, кренуо према Криму.

Ту је одсео у једном од приватних санаторијума, избегавши све државне објекте.

„Чим је чуо да је Врховна Рада именовала Александра Турчинова за вршиоца дужности шефа државе, Јанукович је хитно напустио и тај санаторијум и упутио се према аеродрому „Белбек“. Није, међутим, стигао до аеродрома. Зауставио се у приватној резиденцији поред Балаклаве. Ту је окупио обезбеђење и питао: ко је спреман да са њим иде даље, а ко жели да ту остане. Потом се са свима опростио и потписао да се одриче од државног обезбеђења. Телохранитељи који нису пристали да крену са њим, већ су вратили своје оружје служби државног обезбеђења“ – објавио је Аваков.

Факти.орг