Србија је у прошлости имала везе са Русијом, али у будућност гледа према ЕУ

vucic-aca-izdajnik

Почетно питање видитељке CNN, првом потпредседнику техничке Владе Србије, Александру Вучићу било је веома тенденциозно, а гласило је: Како коментаришете одлуке и дешавања украјинских званичника , ако знамо да је и Србија у прошлости имала блиске везе са Русијеом, али да у будућност гледа ка европској унији?

Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је за CNN да је Србија стабилна земља и да је њена пуна политичка стабилност важна за цео регион.

„То нам даје шансе да успоставимо владавину права, да уведемо нова правила за привреду, а све то ће довести инвеститоре у земљу“, рекао је Вучић.

Он је поновио да верује да ће Србија завршити преговоре и добити чланство у Европској унији до 2020. године, али је навео и да ће у наредне две године за инвеститоре у Србији важити посебни подстицаји.

„Већ смо успели да стабилизујемо економију, смањимо незапосленост и привучемо инвеститоре и са запада и са истока, као што су Мерцедес, Бош, Мишлен и Етихад. Радимо на стварању бољег пословног амбијента, на измени радног законодавства“, рекао је Вучић.

„Отворили смо преговоре са ЕУ, направили значајан напредак, радимо напорно и трудимо се да избегнемо било какве протесте и немире у земљи. Морамо да реформишемо економију, учинили смо много тога да успоставимо владавину права, да се боримо против корупције и криминала и то је разлика између нас и других осталих из региона. Људи верују у власт, људи верују да ћемо пуном снагом наставити реформе“, рекао је Вучић.

Лидер СНС је навео и да се нада да ће Украјинци превазићи све проблеме, истакавши да је и тамошња ситуација „разлог што се власт у Србији труди да испуни све циљеве које је зацртала“.

Б92 – СРБИ НА ОКУП