Вулин: Народ у К. Митровици ће бити крив ако им ткзв. градоначелник буде албанац

??????????????????????????????????

Косовска Митровица — Министар задужен за КиМ Александар Вулин позвао је грађане Косовске Митровице да изађу на сепаратистичке изборе у недељу и гласају за кандидата „Српске”“ Горана Ракића.

Вулин је на завршној трибини “Грађанске иницијативе „Српска“” која је одржана у Косовској Митровици рекао да грађани подршком кандидату “Српске” добијају градоначелника који ће да води рачуна о свакодневном животу сваког човека и сваког детета у граду.

Вулин је нагласио да Митровчани имају своју Владу Републике Србије и своју Србију која ће да брине о статусним питањима, о целини и територијалном интегритету државе.

„“Потребно је да изађете 23. фебруара у што већем броју и не допустите ни трунку могућности да на чело Митровице дође Албанац, то не сме да се десити. Нема тог папира и Бриселског споразума који то забрањује или дозвољава, ви то забрањујете или дозвољавате“, поручио је Вулин.

Он је нагласио да од грађана Косовске Митровице зависи све и да нико сутра не треба да каже да је крива Влада Србије, бојкот или било ко други ако на чело Косовске Митровице дође онај кога грађани не желе.

“Криви сте ви, ако не потрошите сат времена свог живота и заједно са онима до којих вам је највише стало и због којих све ово радите не одете на биралишта и означите шта хоћете и кога хоћете,” рекао је Вулин окупљеним грађанима у препуном амфитеатру Факултета техничких наука.

Вулин је додао да грађани јединственим изласком на поновљене сепаратистичке изборе за градоначелника Северне Митровице дају могућност да се крене у формирање Заједнице српских општина и да после много времена сви Срби буду у једној Заједници и структури без обзира где живе.

Управница Дома здравља у Косовској Митровици и кандидат Српске напредне странке за посланика др Миљана Николић изјавила је да треба направити нераскидиву везу са државом Србијом.

“То ћемо урадити изласком на предстојеће сепаратистичке изборе 23. фебруара, изласком на ове изборе признајемо легитимитет и постојање српских институција на овим просторима. Позивам све здравствене раднике, грађане Косовске Митровице да у недељу гласају за кандидата Српске Горана Ракића јер на тај начин гласају за Србију,”- рекла је Николићева.

Начелник косовског Округа Владета Костић такође је позвао митровчане да изађу на сепаратистичке изборе и да подрже кандидата Грађанске иницијативе “Српска” истичући да ће тог дана очи забринутих Срба јужно од реке Ибар али и оних из других општина на северу Косова бити упрте у њих.

“У недељу гласамо за Горана (Ракића) зато што је наш, зато што је увек ту када треба, гласамо за Горана зато што је кандидат Српске и зато што га подржава Влада Србије,” рекао је Костић.

Танјуг / СРБИ НА ОКУП